נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

דף הבית » אינדקס תרופות » לבודופה Levodopa

לבודופה Levodopa

שם בעברית: לבודופה

שם באנגלית: Levodopa

שם מותג אמריקאי: Sinemet, Parcopa, Atamet, Stalevo, Madopar, Prolopa

שם גינרי: Levodopa, לבודופה

מידע כללי על לבודופה

לבודופה היא תרופה הגורמת להעלאת ריכוז הדופמין במוח ומשמשת לטיפול בתסמיני מחלת הפריקנסון ובדיסטוניה (מחלה נוירולוגית המאופיינת בכיווץ שרירים חזק) המגיבה לדופמין (Dopamine responsive dystonia). התרופה חודרת למערכת העצבים המרכזית ומתפרקת בעזרת אנזים הנמצא במוח לדופמין (Dopamine). לבודופה מחקה את פעולת החומר הטבעי הקיים בגוף, L-DOPA המהווה מולקולת מוצא למוליך העצבי דופמין ולמוליכים עצביים נוספים כמו אדרנלין (Adrenaline) ו – נוראדרנלין(Noradrenalin) .

מלבד פעולתה במוח, התרופה פועלת גם במערכת העצבים הפריפרית הפזורה באיברי הגוף ולכן יכולה לגרום לתופעות הלוואי המצוינות בהמשך. על מנת לסתור את הופעת תופעות הלוואי, מקובל לתת את התרופה יחד עם תרופה נוספת מסוג DDCI(Dopa decarboxylase inhibitor) שאינו חודר לרקמת המוח ומשפיע רק בפריפריה כמו קרבידופה (Carbidopa), תרופה זו מדכאת את ייצור הדופמין במערכת העצבים הפריפרית ומונעת הרבה מתופעות הלוואי. קיימים תכשירים משולבים המכילים את שתי התרופות בכדור אחד.

קביעת המינון נעשה בהתאם לתגובה לתרופה, והיא ניתנת לרוב בין 3 ל4 פעמים ביום. משך ההשפעה של התרופה ופעולתה בגוף קצר יחסית ומוערך לבין שעה וחצי לשעתיים. לבודופה מאושרת לשימוש על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי, ה – FDA, נמצאת בסל התרופות בישראל וחייבת מרשם רופא.

דרך הפעולה של לבודופה

מחלת פרקינסון (Parkinson's disease) היא מחלה ניוונית שפוגעת במערכת העצבים המרכזית. תסמיני המחלה נובעים מפגיעה שגורמת למוות של תאים מייצרי הדופמין באזור ה-Substantia nigra במוח, כך שיש ירידה בכמות הדופמין, המוליך העצבי שאחראי על הבקרה של תהליך יצירת התנועה בגוף. ביטוי המחלה המוטוריים כוללים בין היתר: רעד במנוחה, נוקשות, האטה בתנועה ויציבה לא מאוזנת במנוחה ובתנועה.

תופעות לוואי של לבודופה

אין להשתמש בתרופה אם ידוע על רגישות לאחד ממרכיביה, אם המטופל נוטל במקביל תרופות לטיפול בדיכאון מסוג MAO, במקרה שהחולה סובל ממחלת כבד חמורה, מגלאוקומה צרת זווית או מגידול בבלוטת האדרנל.

תופעות לוואי שכיחות היכולות להופיע בזמן השימוש בתרופה כוללת בין היתר: תנועות לא רצוניות (דיסקינזיה), בחילה, שלשול, שינוי בצבע השתן לחום – אדמדם, כאבי שרירים, כאבים בחזה, דופק לא סדיר, לחץ דם גבוה, תחושת סחרחורת, עילפון, ישנוניות, הקאות, כאבי בטן או תחושת חוסר נוחות במערכת העיכול, צרבת, יובש בפה, עצירות, נדודי שינה, הזיות, בלבול, בעיות בזיכרון או בחשיבה, חרדה, דיכאון, עייפות, ראייה מטושטשת, קוצר נשימה, הזעה מוגברת, פריחות, כאבי ראש, כאבי פרקים, דלקות בדרכי השתן, הופעת אנמיה, ירידה בתאבון וירידה במשקל.

מקרים מיוחדים בהם כדאי לפנות לרופא לאחר שימוש בלבודופה

תופעות הלוואי הבאות הן נדירות, במידה ומופיעה אחת מתופעות הלוואי הבאות יש לפנות לרופא המטפל:נוקשות שרירים או עיוות שרירים חמור, הופעת רעידות, עצבנות, תחושת בלבול, חום, דופק מהיר, תנודות קיצוניות בלחץ הדם, הופעת תגובה אלרגית הכוללת הופעת פריחה, גרד, נפיחות בפנים, נפיחות בשפתיים, בלשון או בגרון.

תרופות תחליפיות לבודופה

תרופות המכילות שילוב של לבודופה וקרבידופה ומשווקות בישראל הן בין היתר: סטאלבו (Stalevo), דופיקר (Dopicar) ו – סינמט (Sinemet).

נגישות

סובל ממחלה או פציעה? ייתכן ומגיע לך כסף רב!
השאר פרטים לבדיקת זכאות

מעוניין להוציא תו נכה?

בדיקת זכאות ללא עלות! קבלו תשובה תוך 15 יום!