גמלת נכות
המוסד לביטוח לאומי המכיר בנכותו של אדם, כללית או בעקבות פגיעה בעבודה, אחראי לתשלום גמלת נכת למבוטח, זאת לאחר שקבע את דרגת הנכות ובהתאם לכך את גובה הגמלה. לפניכם מיידע על הזכאות לקבלת גמלת נכות וכיצד לממש אותה.
גמלת נכות מעבודה
אדם שהוכר על ידי המוסד לביטוח לאומי כנפגע בעבודה, יכול לקבל גמלת נכות מעובד לאחר שהתייצב בפני וועדה רפואית מעם המוסד, הקובעת את דרגת הנכות וכנגזרת מכך את גובה הגמלה. גם מבוטח שחזר לעבוד, זכאי להגיש תביעה לקבלת גמלת נכות מעבודה.
כדי לממש את הזכאות יש להגיש תחילה טופס תביעה לגמלת נכות מעבודה בסניף הקרוב של המוסד לביטוח לאומי. את התביעה יש להגיש בתוך שנים עשר חודשים ממועד הפגיעה.
נכה שהמוסד לביטוח לאומי קבע לו מאה אחוז נכות, יקבל קצבה חודשית בסכום דמי הפגיעה שמגיעים לו ביום, כפול שלושים. הסכום המרבי של גמלת נכות, החל מינואר 2014 הוא 32,839 ₪.
פורטל בשביל מעמיד לרשותכם, בנוסף למידע מקיף ומפורט בנגע לזכאותכם לקבלת מלת נכות, גם אנשי מקצוע שיחסכו לכם זמן וכס, ויקדמו את הליך מימוש הזכויות שלכם.
גמלת נכות כללית
גמלת נכות כללית נועדה לסייע לנכים שין להם את מי לתבוע בגין נכותם. בניגוד לנכות שנגרמה עקב תאונת דרכים, רשלנות רפואית או תאונת עבודה, נכה שנולד כך, א אדם שבעקבות מחלה הפך לכזה, יוכל לקבל סיוע מהמוסד לביטוח לאומי באמצעות גמלת נכות כללית. מטרת גמלה זו היא פיצוי הנכה על חוסר יכולתו לתפקד ולא על עצם הנכות עצמה.
גמלת נכות כללית ניתנת למי שהוא תושב ישראל, מגיל שמונה עשרה ועד גיל פרישה מעבודה. עד לגיל שמונה עשרה תתקבל גמלת ילד נכה ומעל גיל פרישה תתקבל גמלת זקנה. כמו כן, בכפוף לחוק הביטוח הלאומי, גם נשים עקרות בית נכות, זכאיות לגמלת נכות.
כדי לקבל גמלת נכות כללית על התובע להיות בדרגת נכות של ששים אחוזים לפחות, בגין הליקויים, גופניים ונפשיים, מהם הוא סובל, כתוצאה מלידה, מתאונה או ממחלה (שאין להם גורם אחראי). כמו כן עליו להיות חסר כושר יכולת השתכרות.
קביעת דרגת הנכות הכללית מתבצעת על ידי רפא מטעם המוסד לביטוח לאומי, היושב בוועדה רפואית הקובעת את שיעור הנכות ובכפוף לתקנות המוסד. קביעת דרגת ושיעורי הנכות מצויים בתקנות הביטוח הלאומי, 1956- התשט"ז.
רק לאחר שהתובע עמד בתנאי שיעור הנכות המתאים, הוא יעבור לבדיקת זכאותו לדרגת אי כושר. הכוונה היא כי כמלת נכת כללית משולמת רק למי שבשל הליקוי הרפואי שלו, אין ביכולתו להשתכר למחייתו, או במידה וכושר ההשתכרות שלו פחת בחמישים אחוזים לפחות.
לנכה שלא עבד מעולם נקבעת גמלת נכות הנגזרת ממדד השכר הממוצע במשק, לאחר שנקבע כושר השתכרות בהתאם להשכלתו. אם הרופא קבע כי אין ביכולתו לעבוד, יקבל הנכה גמלת נכות כללית. אם ייקבע כי ביכולתו לעבוד, גם בעבודה במשרה חלקית, יעבור המבוטח לבדיקה אצל רופא נוסף ולאבחון פקיד שיקום, לרוב יהיה זה עובד סוציאלי. בהתאם לבדיקות ולנתונים ייקבעו את כושר ההשתכרות שלו.
משמעות הדבר היא כי אדם, גם נכה, שקיבל דרגת נכות גבוהה אולם נקבע שלא איבד את כושר ההשתכרות שלו, לא יהיה זכאי לקבל גמלת נכות.
לזכאים, גובה גמלת הנכות נקבעת בהתאם לשכר אותו קיבל כשעבד, גובה הנכות, מספר התליים בנכה, כלומר אשה ומספר הילדים במשפחה ועוד.
אם אתם מבקשים לברר את זכאותכם לקבלת גמלת נכות, או קבלתם את החלטת המוסד לביטוח לאומי ואתם מעוניינים לערער עליה, הגעתם מקם הנכון. מלאו את פרטיכם בטופס המקוון שבאתר, ללא התחייבות, וקבל יעץ, מידע הכוונה וסיוע מאנשי מקצוע מובילים בתחומם, בקיאים בדיני והלכות המוסד לביטוח לאומי, וגם יודעים להגיש ערעור במידת הצורך.
- זכויות קרע במיניסקוס – ביטוח לאומי
- זכויות חולי דיאליזה
- גמלת החזקת כלב נחייה
- שלבקת חוגרת
- זכויות רפואיות קוצב לב – ביטוח לאומי
- נכות עקב בלט דיסק: כיצד נקבעים אחוזי הנכות?