נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

דף הבית » אינדקס תרופות » אינסולין Insulin

אינסולין Insulin

שם בעברית: אינסולין

שם באנגלית: Insulin

שם מותג אמריקאי: aspart, lispro, glulisine, glargine, detemir

שם גינרי: Insulin

מידע כללי על Insulin

אינסולין משמש לטיפול במחלת הסוכרת, התרופה מחקה את הפעילות הטבעית של חלבון האינסולין בגוף, המופרש באופן תקין מהלבלב וגורם לספיגת גלוקוז (סוכר) לתוך התאים. בחולי סכרת, מנגנון הפרשת האינסולין נפגע וגלוקוז אינו נספג לתאים כך שרמת הסוכר בדם נשארת גבוהה, הזרקת אינסולין סינתטי גורמת להורדת רמת הסוכר בדם ולספיגה של גלוקוז לתאי הגוף.

אינסולין מגיעה בצורת תמיסה להזרקה דרך הוריד, לשריר או לשכבת תת העור. קיימים סוגים שונים של אינסולין המסווגים על פי משך זמן הפעולה שלהם:

  • אינסולין ארוך טווח – מתחיל להשפיע כ1-2 שעות לאחר ההזרקה ופעיל למשך כ 24 שעות.
  • אינסולין קצר טווח – מתחיל להשפיע כ5-15 דקות מרגע ההזרקה ופעיל למשך 3-4 שעות.

אינסולין משמש לטיפול בסוכרת ובסיבוכיה הכוללים חמצת קטוטית סכרתית (Diabetic ketoacidosis) ומצב היפרגליקמי היפראוסמולרי (Hyperosmolar hyperglycemic state). בנוסף, אינסולין ניתן כטיפול יחד עם גלוקוז להורדה של רמות אשלגן גבוהות בדם.

אינסולין מאושר לשימוש על ידי מנהל התרופות והמזון האמריקאי, ה FDA, נמצא בסל התרופות בישראל וחייב מרשם רופא.

דרך הפעולה של אינסולין

אינסולין סינתטי מחקה את פעולת האינסולין הטבעי בגוף בחולים עם בעיה של הפרשת אינסולין בלבלב (היכול להיגרם מחוסר ביצור אינסולין או מייצור שאינו מספיק). הזרקת אינסולין גורמת לכניסה של גלוקוז לתוך תאי הגוף כך שהם יוכלו לנצל אותו כמקור אנרגיה לתהליכים תאיים וכתוצאה מכך מתרחשת ירידה של רמת הגלוקוז בדם. מכיוון שאינסולין מופרש בגוף בצורה טבעית בעיקר לפני ארוחה, הזרקה של אינסולין קצר טווח מתבצעת לרוב לפני אכילה.

תופעות לוואי של Insulin

תופעות לוואי היכולות להופיע בזמן השימוש בתרופה כוללות בין היתר:

  • סימני אלרגיה הכוללים כאב, אדמומיות, דלקת, נפיחות או גרד באתר הזרקת התרופה. סימנים אלו לרוב חולפים לאחר מספר שבועות של שימוש בתרופה.
  • הפרעות בראיה- יכולות להופיע בתחילת הטיפול ולרוב חולפות לאחר תקופת הסתגלות לתרופה.
  • שינויים עוריים באזור ההזרקה- שינויים כמו התכווצות של רקמת השומן מתחת לאתר ההזרקה יכולים להתפתח במידה ומזריקים אינסולין לאותו אתר לעיתים קרובות. החלפת האתר בכל הזרקה יכול למנוע תופעות כאלו.
  • נפיחות במפרקים- יכולה להופיע באזור הקרסוליים ומפרקים נוספים סביב תחילת הטיפול וחולפת לרוב במהרה.
  • רטינופתיה סוכרתית- אם הינך סובל מרטינופתיה סוכרתית ורמות הגלוקוז משפתרות במהירות בעקבות הטיפול באינסולין יתכן שהרטינופתיה תחמיר.

מקרים מיוחדים בהם כדאי לפנות לרופא לאחר שימוש ב – Insulin

תופעות הלוואי הבאות הן נדירות, במידה ומופיעה אחת מתופעות הלוואי הבאות יש לפנות לרופא המטפל: הופעת סימני אלרגיה כמו כאב, אדמומיות, דלקת, נפיחות או גרד המתפשטים בגוף, הזעה, הקאות, קשיי נשימה, דופק מהיר או סחרחורת.

תרופות תחליפיות ל – Insulin

תרופות מסחריות המכילות את החומר Insulin ומשווקות בישראל הן בין היתר: אינסולין מונוטרד (Insulin monotard), נובורפיד (Novorapid), אינסולין נובורפיד (Insulin novorapid), לבמיר (Levemir), לנטוס (Lantus), אפידרה (Apidra), הומולוג (Humalog) ואינסולין אולטרהטארד (Insulin ultratard).

נגישות

סובל ממחלה או פציעה? ייתכן ומגיע לך כסף רב!
השאר פרטים לבדיקת זכאות

מעוניין להוציא תו נכה?

בדיקת זכאות ללא עלות! קבלו תשובה תוך 15 יום!