נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

דף הבית » זכויות האישה » זכויות נשים

זכויות נשים

מעמדן של הנשים בחברה לא תמיד שווה ערך למעמדם של גברים. זכויות נשים הוא מונח שמתייחס לנשים בכל גיל ובכל תחום בחברה, כמו נשים בעבודה, נשים בהריון, סטודנטיות וכדומה. לפניכן, נשים שמבקשות להבין את מלוא זכויותיהן, מידע על זכויות אלו והדרכים לממשן.

חוק שוויון זכויות האשה

מטרתו של החוק הזה, משנת 1951, התשי"א, הוא להבטיח שוויון מלא בין נשים לגברים, לפי רוח העקרונות עליהם הוקמה מדינת ישראל. בחוק המצויים סעיפים רבים, חלקם תוקנו ועודכנו במשך השנים, בהתאם לשינויים שחלו במדינה בתחומים שונים, ביניהם עבודה, השכלה, בריאות, חינוך, דיור, רווחה חברתית ואיכות הסביבה. להלן עיקרי החוק:

  • שוויון לפני החוק: בכל הנוגע לפעולות משפטיות, מכל סוג שהוא, יהיה דין אחד לגבר ולאשה. לא יהיה כל חוק המפלה אשה לרעה בשל מינה. משמעות הדבר היא כי בעת משפט, לא יוותר מצב ב לגבר תהיינה "הקלות" מסוימות, ולאשה לא.
  • שוויון בנישואין ובגירושין: חוק שוויון זכויות האשה אינו בא לפגוע במתן היתר לנשים להינשא או להתגרש.
  • זכותה של אשה על גופה: מטרת סעיף זה בחוק היא להדגיש את הזכות המלאה של אשה על גופה, כי גופה הוא קניינה. לכל אשה יש את הזכות להגנה מפני אלימות, ניצול מיני, הטרדה מינית או סחר בגופה.
  • ייצוג הולם: סעיף זה מתייחס למינוין של נשים בגופים ציבוריים, במשרות שונות, בהתאם לכישוריהן ויכולותיהן. כלומר, אם קיים מכרז בו מתמודדים אשה וגבר בעלי כישורים מקצועיים דומים, לא תפלה האשה בקבלת התפקיד בשל מינה. הכוונה לגופים ציבוריים מתייחסת למשרדים ממשלתיים, רשויות מקומיות, חברות עירוניות וכדומה. כמו כן, בכל הנוגע לוועדות ציבוריות אותן מינה ראש הממשלה, הממשלה עצמה, או סגן שר, יינתן מקום לייצג נשים ממגוון קבוצות האוכלוסייה (למשל מקומן בבחירות לכנסת).
  • שוויון הזדמנויות בעבודה: לפי חוק שוויון זכויות האשה, כל אשה זכאית ליחס שווה במקום העבודה ולא תופלה לרעה בשל מינה, בשל הריונה או בשל לידתה. לא יישלל ממנה קידום בתפקידה ושכרה יהיה שווה לזה של גברים הנושאים בתפקיד זהה, או בעל מרכיבים דומים, ויחושב על פי כישוריה, נסיונה המקצועי והשכלתה לא על פי מינה.
  • שירות בכוחות הבטחון: כל אשה שמועמדת לשירות בכוחות הבטחון, או משרתת כבר בהם, זכאית למילוי כל תפקיד ולהיות מוצבת בכל תפקיד שהוא. המונח כוחות הבטחון מתייחס לצה"ל, משטרת ישראל, שירות בתי הסוהר וכל ארגון בטחון אחר הפועל במדינה.
  • שוויון באפוטרופסות: שני ההורים, האם והאב כאחד, הם אפוטרופסים טבעיים ושווים של הילד. אם אחד מבני הזוג נפטר, השני שנותר האפוטרופוס הטבעי, גם אם זו אשה. הוראות סעיף זה מדגישות שבכל מקרה תעמוד תמיד טובת הילד לעיני בית המשפט.

נשים, האם אתן חשות אפליה במקום העבודה, בחברה, בבית המשפט או בכל מקום אחר? עמדו על זכויותיכן! פורטל בשבילך מעמיד לרשותכן את כל המידע על זכויות הנשים, וכן סיוע מקצועי של מיטב אנשי מקצוע הבקיאים בחוק שוויון זכויות האשה על בוריו, שישמחו לתת לכן מענה מקצועי ומקיף, ולסייע במימוש זכויותיכן.

מקום המדינה ועד היום

כבר במגילת העצמאות של מדינת ישראל, שהיא המסמך המכונן של המדינה, נכתב כי במדינה יתקיים שוויון זכויות חברת ומדיני לכל האזרחים, ללא הבדל דת, גזע ומין. בהמשך, גם הממשלה הנבחרת הראשונה, כתבה בקווי היסוד שלה כי יתקיים שוויון גמור ומלא של האשה, הן בזכויות והן בחובות, במערכת החוקים, בחיי המדינה, החברה והמשק. (18.3.1949).

בישראל פועלים ארגונים רבים לקידום מעמד האשה. גם אתן, נשים החשות כי נעשה לכן עוול שמקורו מגדרי, יכולות לפעול. החוק עומד לטובתכן.

אם אתן חשות כי נגרם לכן עוול על רקע אפליה וכי לא מומשו זכויותיכן, אתן מוזמנות לפנות פורטל בשבילך ולקבל סיוע, גם משפטי, כדי לתקן את העוולות ולממש את זכויותיכן במלואן.

מלאו את פרטיכן בטופס המצוי באתר וקבלו את כל הסיוע הנדרש, לקידום וחיזוק מעמדכן בחברה ובמדינה.

נגישות

סובל ממחלה או פציעה? ייתכן ומגיע לך כסף רב!
השאר פרטים לבדיקת זכאות

מעוניין להוציא תו נכה?

בדיקת זכאות ללא עלות! קבלו תשובה תוך 15 יום!