במוסד לביטוח לאומי קיימת רשימת מחלות המוגדרות כקשות ומזכות את החולים בהן בשורה של הטבות, קצבאות והקלות.
בין המחלות המוגדרות כקשות נמצאת מחלת לב. מדובר בסוגים שונים של פגיעה בלב, גם אחרי התקף לב חמור, שנחשב כמצב מסכן חיים.
בשפה המקצועית התקף לב חמור נקרא התקף לב אוטם שריר הלב או אוטם לבבי. כשיש התקף לב משמעות הדבר היא שקיימת בעיה בזרימת הדם אל שריר הלב שנפגע עקב אי אספקת חמצן.
כשהעורקים הכליליים נחסמים לחלוטין ובאופן פתאומי, נחשב התקף הלב לחמור. חסימת העורקים נגרמת בדרך כלל בשל הצטברות לא יציבה של תאי דם לבנים, של שומן או כולסטרול.
התקף לב חמור נחשב למקרה חירום רפואי. אם לא ניתן טיפול בזמן החולה עלול למות.
המוסד לביטוח לאומי מכיר בחולים ככאלו שסובלים ממחלה קשה וזכאים לקבלת אחוזי נכות שגובהם נקבע אחרי התייצבות מול וועדה רפואית של הביטוח הלאומי. במידה והחולה איבד מעל חמישים אחוזים מכושר העבודה שלו, הוא זכאי לקבל קצבת נכות כללית מטעם המוסד לביטוח לאומי.
לאחר שהוועדה הרפואית קבעה את אחוזי הנכות, מחושב לפיהם גובה הקצבה המגיעה לחולה. מגוון הזכויות ללוקים בהתקף לב חמור בביטוח הלאומי הוא רב וכולל:
פורטל בשבילך עובד עם מומחים מובילים בתחומם, שישמחו לסייע ככל הניתן בקבלת ומימוש כל הזכויות להן אתם זכאים במוסד לביטוח לאומי, בחברות הביטוח, ברשויות ובמוסדות נוספים, כל זאת בליווי מקצועי צמוד לאורך כל התהליך.
אם החולה במחלה הקשה רכש פוליסת ביטוח בריאות פרטית לפני שחלה,או לפני שנודע לו דבר מחלתו, הוא זכאי לקבל פיצוי כספי בגין התקף הלב החמור בו לקה. הפיצוי נועד להבטיח לחולה שמירה על רמת חיים וגובה ההכנסה אליה הורגל טרם מחלתו.
הטבה זו היא חשובה ומשמעותית וכוללת מימון של שהייה עד חמישה ימים בבית מלון או בית הבראה לאחר אירוע התקף לב חמור. שהות זו מתקיימת תחת השגחה רפואית.
במהלך השהייה בבית ההבראה משתתפים החולים בהרצאות וסדנאות בנושא בריאות ושמירה עליה, סיגול אורח חיים בריא וכדומה.
החולים משלמים השתתפות עצמית של 180 ₪ ליום.
חולים במחלה זו, ושנקבעה להם דרגת נכות של מינימום 90% מטעם המוסד לביטוח לאומי, זכאים לקבלת פטור ממס הכנסה.
ניתן לקבל גם החזרים רטרואקטיביים לתקופה של עד שש שנים אחורנית.
החולים זכאים לקבלת תו נכה, סיוע ברכישת רכב חדש, פטור מאגרת רישוי על הרכב, הנחות בארנונה ובקו הטלפון הביתי של חברת בזק וגם לקבלת סיוע בשכר דירה מטעם משרד השיכון. סיוע זה ניתן לחולים שיש להם דרגת נכות בשיעור של 75 אחוזים ומעלה.