נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

ביפאפ BiPAP

שם בעברית: מכשיר ביפאפ

שם באנגלית: BiPAP- Bilevel positive airway pressure

שם גנרי: Bi – level flow generator

מידע כללי על מכשיר BiPAP

מכשיר BiPAP הינו מכשיר שאינו פולשני, אשר נועד לסייע לחולים אשר סובלים מקוצר נשימה כרוני. המכשיר מכיל מסכה אותה המטופל שם על פניו. המכשיר מפעיל לחץ אוויר על ריאות המטופל במטרה להקל על הליך הנשימה הספונטני. המכשיר מיוצר על ידי חברת Respironics, Inc., והוא אושר לשימוש על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA).

מחלות ריאות חסימתיות כרוניות (COPD), כגון נפחת או ברונכיטיס כרוני, כמו גם מחלות מולדות כמו סיסטיק פיברוזיס (CF), עשויות להפוך למחלות סופניות ולהוביל לקוצר נשימה קשה ומסכן חיים. במקרים אלו עולה הצורך בסיוע נשימתי חיצוני בעזרת מכשיר BiPAP. שימוש במכשיר נעשה גם בכדי לסייע לסובלים מדום נשימה בשינה, והמטופלים בו מדווחים על רמת ערנות וריכוז גבוהות יותר במהלך היום.

השימוש במכשיר BiPAP עשוי להיות למשך תקופה קצרה של מספר שעות עד שבועות בזמן אשפוז במחלקת טיפול נמרץ. במקרים אחרים, בהתאם להמלצה והתייעצות מול הרופא המתאים, ניתן לקנות או לשכור מכשיר BiPAP לשימוש ביתי.

דרך פעולת מכשיר BiPAP

מכשיר BiPAP הוא קטן יחסית, אשר ממנו יוצא צינור גמיש אשר מחובר למסכה אותה המטופל שם על פניו. המסכה מכסה את פיו ואפו של המטופל, דוחפת אוויר המכיל חמצן אל הריאות ומסייעת בשמירה על המצב הנפוח של הריאות. כך המכשיר מסייע לאוורור טוב יותר של ריאות המטופל. בנוסף, מידת לחץ האוויר אותו יוצר המכשיר משתנה לסירוגין, בכדי להתאים למצב של שאיפה או נשיפה.

התייעצות ובדיקה על ידי רופא היא הכרחית בכדי לבדוק האם יש צורך בשימוש במכשיר BiPAP. לעיתים הרופא ימליץ על בדיקה במעבדת שינה טרם השימוש. בנוסף, השימוש במכשיר BiPAP מותנה בהתאמה אישית של המסכה ומדדים אחרים של המכשיר למטופל על ידי איש מקצועי כמו רופא, אחות או טכנאי הנשמה.

תופעות הלוואי של שימוש במכשיר BiPAP

תופעות הלוואי השכיחות של שימוש מתמשך במכשיר BiPAP הן קלות וניתנות לטיפול במרבית המקרים.

גירוי עורי, כמו חוסר תחושה ואדמומיות, באזורים בפנים אשר באים במגע עם מסיכת ה-BiPAP הוא נפוץ יחסית. תחושת יובש בדרכי הנשימה ובשפתיים גם היא נפוצה. לעיתים נדירות יותר, תיתכן נפיחות בבטן בעקבות בליעה מרובה של אוויר בזמן השינה. הנפיחות עשויה להוביל לכאבי בטן, בחילות ואף הקאות במקרים חמורים.

התמודדות עם תופעות הלוואי של שימוש במכשיר BiPAP

כאשר תופעת הלוואי קלה, ניתן להתמודד איתה בדרכים פשוטות. לדוגמה, ייתכן ששינוי בתנוחת השינה – על הגב או על הצד, עם או בלי כרית – עשוי לסייע לתופעת הנפיחות. שימוש בשפתון נגד יובש עשוי לסייע במידה וישנה תחושת יובש בשפתיים. מכשיר אדים עשוי לסייע לתחושת יובש בדרכי הנשימה, וישנו מכשיר BiPAP אשר בתוכו כלול מכשיר אדים לסובלים מיובש.

מקרים מיוחדים בהם כדאי לפנות לרופא לאחר שימוש במכשיר BiPAP

כאשר שינוי התנוחה אינה מסייע לתופעת הנפיחות, יש לפנות לרופא המטפל בכדי לעשות התאמה נוספת של לחצי האוויר אותם מפעיל המכשיר.

במקרים של גירוי העור באזור המסכה, או במקרים חמורים של הופעת פצעים בפנים באזור המסכה, יש ליצור קשר עם הרופא המטפל בכדי להתאים את המסכה לפנים בצורה טובה יותר או בכדי להחליף את סוג המסכה.

טיפול תחליפי למכשיר BiPAP

המכשיר CPAP פועל בצורה דומה למכשיר ה-BiPAP, על ידי הפעלת לחץ אוויר באמצעות מסכה בכדי לאפשר ניפוח הריאות ושמירה על פתיחה של דרכי הנשימה. עם זאת, מכשיר ה-CPAP מפעיל לחץ אוויר במידה קבועה, כך שאין התאמה למצב של שאיפה ונשיפה. מטופלים ב-CPAP מדווחים על קושי הסתגלותי, שכן עליהם להפעיל יותר מאמץ בכדי לנשוף כנגד לחץ האוויר המופעל מהמכשיר.

לעיתים כאשר המצוקה הנשימתית חמורה מאוד, מכשיר ה-BiPAP לא יוכל לסייע בהתאם לצורך ואין מנוס מצנרור הקנה – טיפול חודרני אך יעיל יותר.

 

נגישות

סובל ממחלה או פציעה? ייתכן ומגיע לך כסף רב!
השאר פרטים לבדיקת זכאות

מעוניין להוציא תו נכה?

בדיקת זכאות ללא עלות! קבלו תשובה תוך 15 יום!