הרעת תנאים בעבודה על פי חוקי העבודה
עובדים שבוחרים להתפטר משום שתנאי העבודה שלכם הורעו, זכאים לקבלת פיצויי פיטורין על פי חוקי העבודה. מטרת חוקים אלו היא למנוע מצב בו המעסיק יתחמק מתשלום פיצויי פיטורין בתואנה כי העובד בחר להתפטר ביוזמתו ומבלי לקחת אחריות על הצעדים שנקט כדי להקשות על חיי העובד שלעתים, מחוסר ברירה, בוחר לעזוב את מקם העבודה.
מהי הרעת תנאים בעבודה
כל שינוי לרעה ביחסי העבודה, כפי שהוגדר בחוזה ובתנאי ההעסקה של העובד, הוא בגדר הרעת תנאים. סעיף 11א' לחוק פיצויי פיטורין אומר: " התפטר עובד מחמת הרעה מוחשית בתנאי העבודה או מחמת נסיבות אחרות שביחסי עבודה לגבי אותו העובד שבהן אין לדרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו, רואים את ההתפטרות לעניין חוק זה כפיטורים".
קיימים תרחישים רבים הנחשבים להרעת תנאים בעבודה:
- יחס מבזה- מעסיק שמשפיל ומבזה את העובד.
- אי עמידה בתשלומים נוספים- מעסיק שלא משלם לעובד תשלומים כגון דמי חופשה וחג, ביטוח לאומי, דמי הבראה, תוספות יוקר כדומה, שהם תשלומים המגיעים לעובד על פי חוקי העבודה.
- הלנת שכר- פיגור בתשלום המשכורת במועד שהוסכם, בין אם נעשה הדבר בהסכמת העובד. איחור בתשלום משכורת נחשב לעבירה פלילית.
- שינוי חוזה עבודה- הפחתה בתנאים שנקבעו בתחילת העבודה ובהסכם העבודה.
- הפחתה בשכר- גםאם נעשה בהסכמת העובד. שינוי לרעה בשכר אינו חוקי.
- שינוי בהיקף העבדה- למשל, הוספת שעות וימים.
- שינוי מקום העבודה- העברה לסניף או משרד אחר, המרוחקים ממקום מגוריו של העובד ומקשים עליו את ההגעה, כמו גם תחושת חוסר היציבות שהוא חש במקום עבודה משתנה. גם שינוי מקום העבודה בתוך החברה, לשל מעבר למשרד קטן או מרוחק יותר, נחשב להרעת תנאים.
- שינוי בתנאים נלוו שהוסכמו- תנאים שהוסכמו בתחילת העבודה, למשל מתן רכב לעובד.
- פגיעה במעמד המקצועי– שינוי מעמדו של העובד לרעה, למשל העברה מתפקיד בכיר לתפקיד זוטר, גם אם השכר לא השתנה.
- פגיעה בפרטיות העובד- למשל, התקנת מצלמות אבטחה במשרדו של העובד הגורמים לו לעוגמת נפש, או פרסום מידע על העובד, למשל, עברו, מצבו הבריאותי וכדומה.
פורטל בשבילך מעמיד לרשותכם מגוון רחב של עורכי דין מובילים בתחומם, מומחים ובקיאים בדיני עבודה. אם אתם חוששים להתפטר למרות שאתם חווים הרעת תנאים בעבודה, או התפטרתם והמעסיק מתכחש לחובותיו כלפיכם, חשוב שתיעזרו בסיוע משפטי ותקדמו את זכויותיכם המגיעות לכם על פי חוקי העבודה.
פיצויי פיטורין בגין הרעת תנאים
עובדים רבים שחשים כי המעסיק מתנכל להם או שחל שנוי לרעה במקום העבודה, בוחרים שלא להמשיך ולעבוד באותו המקום. אם יוכיחו כי התפטרותם התבצעה בעקבות הרעת תנאים בעבודה, יהיו זכאים לקבלת פיצויי פיטורין.
במידה והמעסיק מסרב לשלם את הפיצויים,הדרך לקבלם היא באמצעות פניית העובד לבית הדין לעבודה. מומלץ לנסות ולהבהיר למעסיק קודם הפנייה לבית המשפט כי התנאים הורעו ולבקש ממנו לחזור בו.
אם אתם חווים יחס פוגעני מצד המעסיק, או כל דבר אחר שהוא בחזקת תנאי עבודה שהורעו, וחוששים להתפטר ולהפסיד את פיצויי הפיטורים, יש מה לעשות.
מלאו את פרטיכם בטופס המקוון שבאתר וקבלו מענה, ייעוץ וליווי של עורי דין ממחים בדיני עבודה, שיסייעו לכם להבין אם מדובר בהרעת תנאים וכיצד תקבלו אם פיצויי הפיטורין שלכם, גם אם התפטרתם ביוזמתכם.
- זכויות קרע במיניסקוס – ביטוח לאומי
- זכויות חולי דיאליזה
- גמלת החזקת כלב נחייה
- שלבקת חוגרת
- זכויות רפואיות קוצב לב – ביטוח לאומי
- נכות עקב בלט דיסק: כיצד נקבעים אחוזי הנכות?