נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

דף הבית » זכויות חולים » זכויות נפגעי נפש

זכויות נפגעי נפש

פגיעה בנפש היא כינוי למחלות נפשיות שונות בדרגות קושי שונות. בהתאם לחמרת המחלה, מקבלים נפגעי הנפש טיפולים שנים, החל מאשפוז במחלקת פסי כאריות סכרת וכלה בשיקום וחיים בקהילה. לא כולם מודעים לזכויותיהם ובשל מצבם הנפשי גם לא יודעים כיצד לדרוש זכויות אלו.

לפניכם כל המידע על זכויות נפגעי נפש.

זכויות נפגעי נפש בביטוח הלאומי

הזכאות המשמעותית ביותר אותה מעניק הביטוח הלאומי לנפגעי נפש היא קצבת נכות כללית, אולם כדי שיוכלו לממשה, על נפגעי הנפש להוכיח למוסד זה כי קיימת אצלם נכות נפשית שמגבילה את תפקודם.

את הקביעה בדבר קיום הנכות הנפשית קובע פסיכיאטר היושב בוועדה רפואית מטעם המוסד לביטוח לאומי. וועדה זו בוחנת את כל המסמכים הרפואיים שהגישו להם נפגעי הנפש ומבצעת בדיקה משלה.

כדי שנפגע נפש יוכר כבעל נכות נפשית עליו לקבל מהמוסד לביטוח הלאומי לפחות ארבעים אחוזי נכות. דרגת נכות זו תזכה אותם בקצבת נכות כללית מדי חודש. ככל שאחוזי הנכות גבוהים יותר, גדל גם גובה הקצבה.

הוועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי קובעת גם אם מדובר בנכות צמיתה, כלומר קבועה, או נכות זמנית.

זכויות נפגעי נפש- שיקום

המוסד לביטוח לאומי מפעיל וועדת שיקום אליה זכאים לפנות נפגעי נפש שהוכרה להם נכות נפשית. הן יכולים לעשות זאת עם הצגת חוות דעת פסיכיאטרית, בה כתובה המלצה למתן שירותי שיקום בגין נכותם הנפשית.

מסגרות השיקום כוללות הכשרה תעסוקתית והקניית מיומנויות עבודה, במטרה לשלב אותם במסגרות עבדה רגילות בקהלה. כמו כן כולל השיקום סיוע במציאת דיור הולם לנפגעי הנפש, בהתאם למצבו של התובע. סוגי הדיור הם מגוונים וביניהם דיור מוגן, הוסטל, קהילה תמכת ועוד.

אם אתם, או בן משפחתכם מוגדרים כנפגעי נפש עם נכות נפשית מטעם הביטוח הלאומי, זה המקום ללמוד על כל הזכויות, ההטבות וההקלות העומדים לרשותכם ועל הדרכים לממשן ולקבלן. פורטל בשבילך מעמיד לרשותכם את מיטב אנשי המקצוע, מומחים בתחום שיסייעו לכם לחסוך בזמן ובכסף ולקבל את כל המגיע לכם.

סל שיקום לנפגעי נפש

משרד הבריאות מפעיל סל שקום לנפגעים בנפש, בתנאי שנכותם עומדת על ארבעים אחוזים ומעלה ובתנאי שלא מדובר במחלת נפש המגדרת כרונית ואשר דורשת אשפוז ממושך בבתי חולים פסיכיאטריים.

מדובר על סל של שירותי שיקום שונים בקהילה, אותו מפעילים עמותות וארגונים שונים המצויים בפיקוח משרד הבריאות.

סל זה כולל, בנוסף לשירותי שיקום בדיור ובתעוקה, גם שירותי חונכות, שעות הפנאי, טיפולי שיניים וסיוע נוסף.

כדי לממש את הזכויות יש לפנות, לאחר שהתקבלה דרגת הנכות הנפשית בביטוח הלאומי לגורם המטפל, למשל עו"ס, מחלקת הרווחה, פסיכיאטר וכדומה, ולהביע את רצונו להצטרף לתוכנית השיקום. התהליך כולל הצגת החלטת הוועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי, מילוי טופס בקשה לסל שיקום והתייצבות בפני ועדת סל שיקום, יחד עם בני המשפחה והגורם המייצג. מטרת המפגש היא להחליט על שירותי השיקום המתאימים ביותר לפונה והאם נדרש ליווי בתהליך.

זכויות נוספות של נפגעי נפש

חשוב לזכור כי נפגעי נפש המוכרים ככאלה בביטוח הלאומי זכאים להטבות והקלות גם בתשלומי אגרות שונות, ביניהן הקלות בדמי תחבורה ציבורית, בחשבון הטלפון, הארנונה ועוד. בנוסף, קרן שיקום של משרד הבריאות מעניקה אחת לחמש שנים מענק בסך כ-    5000₪ לעידוד וקידום המשתקמים ולרכישת ציוד לדירות בהן הם שוהים.

המעוניינים ללמוד על זכויות נפגעי נפש ועל תוכניות השיקום השונות, יכולים לשות זאת באמצעות מילוי פרטיהם בטופס המצור, ולא כל התחייבות ולקבל מענה, סיוע והסברים על הדרכים המהירות והאפקטיביות לממש הזכויות במלואן.

נגישות

סובל ממחלה או פציעה? ייתכן ומגיע לך כסף רב!
השאר פרטים לבדיקת זכאות

מעוניין להוציא תו נכה?

בדיקת זכאות ללא עלות! קבלו תשובה תוך 15 יום!