זכויות לאחר התקף לב
חוויתם, אתם או בן המשפחה, אירוע התקף לב? מעבר לפגיעה הבריאותית והנפשית בעקבות אירוע שכזה, הפגיעה היא גם כלכלית. לאחר התקף לב מנוע האדם לצאת לעבוד למשך כמה שבועות ובעקות כך נפגעת הכנסתו במידה ניכרת.
לפניכם כל המידע על זכויות לאחר התקף לב, המשמעות, ההשלכות וההליכים לקבלת זכויות אלו.
זכויות ביטוח לאומי לאחר התקף לב
לאחר אירוע לבבי משתנים חייו של האדם שעבר התקף לב מאספקטים רבים. מדובר במציאות חיים חדשה, שקשורים אליה טיפולים יקרים, נטילת תרופות, קבלת טיפוליםשונים וכן תקופת החלמה ושיקום. מדובר בהוצאה כספית גבוהה שרבים סופגים אותה מאחר ולא ידועות להם זכויותיהם על פי חוק.
לאחר התקף לב זכאי האדם שעבר אותו להגיש תביעה בביטוח לאומי, שלאחר החלטת הוועדה הרפואית יוחלט אם הוא זכאי לקצבת נכות, זמנית או מיתה ובאיזה שיעור כספי. עם הגשת התביעה יש להגיש מסמכים רפואיים וחוות דעת מגורם רפואי מוסמך. המוסד לביטוח לאומי מזמן התייצבות בפני ועדה רפואית, שם נבחנים הנתונים. רק אז תקבע הוועדה רפואית אם האדם זכאי להכרה באירוע, מהם אחוזי הנכות שנקבעו לו ואם הנכות הזו נחשבת לזמנית או לקבועה.
בין ההטבות והזכויות המגיעות לאדם התקף לב עומדים מענק חד פעמי, או קצבת נכות כללית הניתנת מדי חודש. את הכסף משלם המוסד לביטוח לאומי. קיימות זכויותנוספות, ביניהן:
- הנחה בתשלומי ארנונה
- סיוע בתשלום שכר דירה
- הנחות במס רכישה
- פטור מאגר רישוי
- הוזלה בשירותי הטלפון
- הנחה באגרת חינוך
- הנחה במחירי נסיעות בתחבורה ציבורית
- הנחה בשיקום מקצועי
קיימת גם זכאות לפטור רפואי מניכויי מס הכנסה. את הפטור יקבל בדרכים הבאות:
– הוכר במאה אחוזי נכות בעקבות התקף הלב, יקבל פטור אוטומטי מניכויי מס הכנסה.
– הוכר בתשעים אחוזי נכות רפואית בעקבות התקף הלב, יקבל פטור רפואי ממס הכנסה לאחר הגשת בקשה.
פורטל בשבילך מעמיד לרשותכם מידע חשוב, מועיל ועם השלכות כלכליות, בריאותיות ולוגיסטיות על חייכם, אם רק תדעו מהן זכויותיכם לאחר התקף לב וכיצד לתבוע אותן ולממשן.
זכויות לאחר ניתוח מעקפים
לאחר ניתוח מעקפים בלב נדרש זמן ממושך של שיקום, החלמה והסתגלות למצב החדש. לאחר הניתוח שוהה האדם במחלקה לטיפול נמרץ למשך שלושה ימים ולאחר מכן לתקופה של עד שבועיים בבית החולים. תהליך השיקום הוא ארוך וכולל שינויים קיצוניים באוח החיים, כמו נטילת תרופות להמשך החיים, שינויים בתזונה ופעילות גופנית ייעודית למצבים כגון אלו.
משרד הבריאות קובע כי אדם שעבר התקף לב ועבר ניתוח מעקפים זכאי לשהייה בבית מלון או בית הבראה בהשתתפות עצמית בלבד. גובה ההשתתפות העצמית היא כמאה ושמונים ₪ ליום. יתרת המימון מכוסה על ידי סל הבריאות.
תקופת השהייה עומדת על חמישה ימים, כאשר בית ההבראה או בית המלון מספק השגחה רפואית צמודה, ניתנות הדרכות וסדנאות על מחלות לב ועל שמירה על אורח חיים בריא ועוד.
בעקבות התקף לב מתקיימת גם תוכנית שיקום הכוללת פעילות גופנית שיקומים לחולי לב. פעילות זו מתבצעת בהשגחה רפואית צמודה, בשילוב הרצאות בנושאי שמירה על אורח חיים בריא. מימון תוכנית השיקום ניתן על ידי סל הבריאות לתקופה של ארבע החודשים. ניתן להאריך את התקופה באמצעות תשלום השתתפות עצמית נמוכה, בסך של כמאה ש"ח בחודש ולהמשיך את תוכנית השיקום למשך חמישה חודשם נוספים.
לקיתם בהתקף לב?עברתם ניתוח מעקפים ואינכם מודעים לזכויותיכם, או אולי אינכם יודעים כיצד לתבוע את המגיע לכם ולממש זכויות אלו? פורטל בשבילך מעמיד לרשותכם את מיטב היועצים ואנשי המקצוע הבכירים והמובילים בתחומם לקבלת יעוץ וסיוע בדרך למימוש זכויותיכם.
מלאו את פרטיכם בטופס שבפורטל, ללא התחייבות, וקבלו את כל המידע הנדרש שיסייע לכם לצלוח את התקופה הבאה תוך מימוש הזכויות המגיעות לכם כל פי חוק.
- דמי ביטוח לאומי לעובד לחופשה ללא תשלום
- זכויות תלסמיה מינור
- זכויות תעלה קרפלית
- זכויות קרע במיניסקוס – ביטוח לאומי
- זכויות חולי דיאליזה
- גמלת החזקת כלב נחייה