זכויות ניצולי שואה – שעות סיעוד
זקנים בישראל הזקוקים לקבלת שירותי סיעוד, מקבלים אותם באמצעות חוק סיעוד של הביטוח הלאומי. כשמדובר בזקנים ניצולי שואה, הם זכאים קבלת שעות סיעוד נוספות. לפניכם מידע מפורט על זכויות ניצולי שואה בשעות סיעוד.
חוק סיעוד- ביטוח לאומי
הביטוח הלאומי מעניק גמלת סיעוד על פי חוק הסיעוד, המעניק לזכאים שירותים שמטרתם סיוע בביצוע מטלות יומיומיות שאינם מסוגלים לבצען בעצמם. זכאות לגמלת סיעוד ניתנת לתושבים ישראלים שהגיעו לגיל פרישה. בנוסף לגמלה נהנים הזכאים מהטבות נוספות, ביניהן ביקורים במרכזי יום לקשישים, שירותי לחצן מצוקה, שירותי כביסה, אספקה של מוצרי ספיגה ועוד.
זכויות ניצולי שואה- הקרן לרווחה לנפגעי שואה
ניצולי שואה זכאים לזכויות מיוחדות ונוספות, מעבר לזכאות הרגילה לגמלת סיעוד הניתנת על ידי המוסד לביטוח לאומי.
בישראל פועלת הקרן לרווחה לנפגעי השואה. זוהי קרן במימון המדינה והיא מסייעת במתן זכויות נוספות, ביניהם תופסת שעות סיעוד טיפוליות לקשישים ניצולי השואה.
על פי הקרן, ניצל שואה אינו רק מי ששהה במחנות הריכוז אלא כל אדם שסבל מרדיפת הנאצים, כולל במדינות שנכבשו על ידם, למשל טוניס א רומניה. כמו כן מגדירה הקרן כניצולי שואה גם אנשים שנמלטו מגרמניה מחמת אימת הנאצים, החל מעלייתם לשלטון בשנת 1933, מיתר הארצות מפרוץ המלחמה ועד לשנת 1945. עולה מכך שפעילות הקרן מספקת סיוע לאוכלוסיה רחבה למדי.
הקרן לרווחה לנפגעי השואה מספקת, כאמור, תוספת שעות סיעוד וגם סיוע בתחומים נוספים, ביניהם סיוע בטיפולי שיניים, בשיפוץ הבית ועוד.
יכול להיות שאתם מסתפקים בשעות הסיעוד שמעניק לכם המוסד לביטוח לאומי. אולם באפשרותכם לקבל יותר. פורטל בשבילך מעמיד לפניכם את כל האפשרויות להן אתם זכאים, כולל ליווי ותמיכה של אנשי מקצוע שישמחו לסייע לכם במימוש זכויותיכם במלואן.
הקרן לרווחה מספקת שעות סיעוד נוספות, ללא קשר וללא תלות בשעות הסיעוד או גמלת הסיעוד שמקבל ניצול השואה מהמוסד לביטוח לאומי. בין השירותים שמציעה הקרן:
- חמישים שעות סיעוד ביתיות לאחר אשפוז- במהלך חודשיים לאחר האשפוז, זכאי הקשיש ניצול השואה לקבלת שעות סיעוד שיסייעו לו לשוב לביתו ולהתאושש מהאשפוז.
שעות אלו ניתנות לו למשך חודשיים לאחר השחרור, כך שמייד עם שובו לביתו ייהנה הזקן מסיוע וטיפול בו. הסיוע ניתן גם אם מדובר על אשפוז של יום אחד בלבד. כדי לקבל את ההטבה יש לבקש אותה במהלך האשפוז, מאחר ואם כבר שב בקשיש לביתו, לא יוכל ליהנות ממנה.
את הבקשה יעשה באמצעות פנייה לעובדת סוציאלית בבית החולים. הטבה זו ניתנת שלוש פעמים בשנה, ועם פער של ארבעה חודשים בין הבקשות. כל בקשה נוספת מצריכה קבלת אישור חריג.
- תשע שעות סיעוד שבועיות נוספות לזכאי חוק סיעוד- ניצולי שואה שקיבלו גמלת סיעוד מהמוסד לביטוח לאומי, על פי ניקוד שנקבע להם בהתאם למצבם ובהערכת התלות שלהם באחר זכאים לתוספת של תשע שעות סיעוד שבועיות נוספות במימון הקרן לרווחה לנפגעי השואה. את הזכאות הזו יקבלו קשישים שהמוסד לביטוח לאומי הגדיר להם החל ממאה וחמישים אחוזי תלות. כלומר, ניצול שואה עשוי לקבל 16 או 18 שעות סיעוד שבועיות מטעם המוסד לביטוח לאומי ועוד תשע שעות לשבוע מהקרן.
קבלת הזכאות אינה מותנית בדו"ח עובדת סוציאלית אלא במילוי טופס וקבלת ההטבה.
איך לקבל את הזכאות
זכאות לקבלת שעות סיעוד נוספות לניצולי שואה נקבעת על ידי עמידה בקריטריונים של הקרן לרווחה לנפגעי השואה:
- מבחן הכנסות- בודק את גובה הכנסות הזקן כדי שאת העזרה יקבלו הקשישים הזקוקים ביותר לסיוע.
- שעות סיעוד לאחר אשפוז- גובה ההכנסות של ניצול שואה יחיד צריך להיות נמוך מ 8812 ₪ לחודש, לא כולל את הכנסות בן או בת הזוג וכן כולל את קצבת הזקנה מהמוסד לביטוח לאומי.
זכויות ניצולי שואה – שעות סיעוד מיוחדות
הקרן לרווחה לנפגעי שואה מפעילה מסלול הקרוי "סולם בקהילה". תוכנית זו מיועדת לניצולי שואה המצויים במצבי משבר וחולי. במצבים אלו מספקת להם הקרן חמישים שעות סיעוד נוספות למשך חודשיים, גם מבלי שניצול השואה אושפז בבית החולים הטבה זו ניתנת על סמך התחייבות מטעם הקרן לחברת הסיעוד. מטרת מסלול זה הוא מניעת אשפוזים והתדרדרות בתפקוד הזקן, כדי שלא יגיע למצב של אשפוזים ממושכים א מעבר שלו למסגרת מוסדית.
האם אתם ניצולי שואה, או אולי בן משפחה? דע את זכויותיכם. באפשרותכם לקבל שעות סיעוד נוספות, מעבר לאלו הניתנות על ידי המוסד לביטוח לאומי. מלא את פרטיכם בטופס המצורף בפורטל בשבילך וקבלו את הסיוע וההכוונה למימוש כל זכות המגיעה לכם.
- זכויות קרע במיניסקוס – ביטוח לאומי
- זכויות חולי דיאליזה
- גמלת החזקת כלב נחייה
- שלבקת חוגרת
- זכויות רפואיות קוצב לב – ביטוח לאומי
- נכות עקב בלט דיסק: כיצד נקבעים אחוזי הנכות?