רשלנות רפואית שיניים
רפואת שיניים היא תחום רפואי שנכללים בו טיפולים רפואיים וכירורגיים לשמירה על בריאות והיגיינת הפה והשיניים. בנוסף כולל תחום זה גם טיפולים אסתטיים, אשר נערכים לבקשת המטופל ואינם הכרחיים מבחינה רפואית. רשלנות רפואית שיניים מתייחסת גם לטיפולים הכרחיים וגם לאלו האסתטיים, שאינם הכרחיים.
מטופלים שנגרם להם נזק ממשי ובר הוכחה כתוצאה מהטיפול, זכאים להגיש בבית המשפט תביעה לקבלת פיצויים בעילה שנעשתה רשלנות כזו במהלך הטיפולים. את התביעה יוכלו להפנות נגד הרופא המטפל, או המרכז הרפואי בו קיבלו את הטיפול.
מהי רשלנות רפואית בטיפולי שיניים
עוד לפני קבלת הטיפול, אם נעשה אבחון שגוי על ידי רופא השיניים או כל גורם בצוות המטפל, כבר אז קיימת עילה לתביעת רשלנות רפואית בגין אבחון שגוי, שיכול להוביל לטפול שינויים יותר, מורכב, כואב ואף יקר. האבחון השגוי עלול להיגרם בשל פיזור דעת, חוסר נסיון מקצועי של רופא השיניים או מחוסר ידע. למשל, בעיית פה ולסת שמאובחנת על ידי רופא שיניים המתמחה דווקא בטיפולי שורש ושוגה באבחון.
אבחון מתבצע באמצעות הקשבה למטופל, כולל שאלת שאלות מנחות כדי לקבל תמונת מצב. לאחר מכן מבצע רופא השיניים בדיקה באזור עליו מתלונן המטופל. כמו כן, עליו להפנות אותו לביצוע צילומי שיניים כי לאשש את אבחנתו או להפריכה.לאחר הליכים אלו על רופא השיניים להפנות את המטופל לרופא המתמחה בבעיה הרלוונטית, למשל שיקום פה ולסת, רופא המתמחה בבניית כתרים וכדומה. כל אבחון שלא נעשו בו ההליכים האלו, הוא בגדר רשלנות רפואית.
הסיבות השכיחות ביותר לאבחון שגוי הן פענוח שגוי של תוצאות הבדיקות, אי ביצוען של בדיקות מקדימות חיוניות, חוסר בידע מקצועי רלוונטי לטיפול וכדומה.
במהלך טיפולי השיניים עצמם, ישנם מצבים רבים בהם עלולה להיגרם רשלנות רפואית, ביניהם:
- שימוש בחומרי הרדמה מבלי לוודא רגישות להם אצל המטופל.
- אי ביצוע מכלול בדיקות הנדרשות לפני תחיל הטיפול.
- מתן טיפול ללא ידע או נסיון מקצועי בתחום הטיפול.
- קביעת תוכנית טיפול הכוללת תרופות מבלי שייבדקו אלרגיות ורגישות להן.
- אי בירור ההסטוריה הרפואית של המטופל לפני ביצוע הליכים שיכולים לסכן אותו, כולל השאלה האם המטופל נוטל תרופות על בסיס קבוע.
- מצבים בהם נדרש ניתוח שיניים כירורגי מבלי שיימסרו למטופל החלופות העומדות בפניו, השלכות הניתוח, כולל תופעות לוואי ומשך ההחלמה וסוגי התרופות הנדרשים לאחר הניתוח. התנהלות, או חסר התנהלות כזו קרויה אי מתן הסכמה מדעת מטעם המטופל.
כל הנסיבות הללו עלולות לגרום נזק רב למטופל, במישור הבריאותי, הרגשי וכולל כאבים וסבל מיותר, עוגמת נפש והוצאות כספיות גבוהות בגין הטיפול.
האם נגרמו לכם נזקים או סבל וכאבים מיותרים בעקבות ובמהלך טיפולי שיניים? יכול להיות שמדובר ברשלנות רפואית . פורטל בשבילך, מספק לכם מידע רלוונטי ומקיף בנושא ויתרה מכך, מעמיד לרשותכם מגוון עורכי דין מומחים בתחום שיוכלו לסייע לכם לבחון את המקרה ובמידת הצורך, לתבוע.
לוקחים אחריות
באחריותו של רופא השיניים לשמור על בריאות שיניו של המטופל ועל בריאותו ושלומו בכלל. טיפול שיניים שאינו זהיר, או לקוי ובלתי מקצועי הוא עילה לתביעת רשלנות רפואית שיניים.
כל חריגה מהסטנדרטים הרפואיים המקצועיים, אבחונים שגויים או אי אבחונים כלל, פיזור דעת או מתן טיפל שבסופו נגרם יותר נזק מאשר תועלת למטופל, הם עילה לתביעת רשלנות רפואית בטיפולי שיניים.
מדובר בתביעה שהיא מורכבת ועדינה ואשר חובת ההוכחה חלה על התובע. ההמלצה היא להגיש את כל החומר, כולל קבלת טיפולי המשך, אשפוזים תרופות כל מסמך רלוונטי נוסף לעיון עורך דין המומחה בתביעות רשלנות רפואית בכלל וברשלנות רפואית שינים בפרט. עורך הדין המומחה יעיין בחומר ויבדוק אם יש בכלל עילה לתביעה ומה הסיכויים לזכות בה. הוא גם ייעזר ברופא מומחה מתחום רפואת השיניים, כדי למצוא הצדקה או הפרכה להתנהלות הטיפול שקיבל המטופל.
הליך התביעה
ישנם מספר קריטריונים אשר מודדים את עוולת הרשלנות ואת חומרתה:
- ביצוע נזק למטופל- למשל, המטופל מתקשה בלעיסה לאחר קבלת הטיפול, אבד תחושה בפנים, נגרם לו נזק אסתטי בפניו, נגרמו לו שברים או סדקים בשינים וכיוצ"ב.
- אי קיום חובת הזהירות כלפי המטופל- למשל, המטופל קיבל טיפל ללא אמצעי הרגעה וסבל מכאבים, במהלך הטיפול נוצר נזק נוסף שלא היה קיים קודם לכן וכיוצ"ב.
- הוכחת קשר סיבתי- כאן נדרשת ההוכחה כי קיים קשר בין טיפול השיניים בו הופרה חובת הזהירות לבין הנזק שנגרם למטופל. הוכחה זו חלה על התובע.
- פגיעה באוטונומיה- סעיף זה מתייחס לאי מתן הסכמה מדעת של המטופל, כלומר, לא הוסברו לו במלואם כל ההליכים הטיפוליים או הכירורגיים, לא הוצגו בפניו החלופות לטיפול והשלכות הטיפול.
על בית המשפט לבחון את אופן פעולותיו של רופא השיניים ולקבוע אם היה סביר, הגיוני וראוי, בהתאם לפרקטיקה הרפואית המקובלת ובהתאם לנסיבות המקרה. כלומר, השאלה הנשאלת היא, ולרוב באמצעות רופא מומחה מטעם התביעה, כיצד היה נוהג רופא סביר באותן הנסיבות ובהתאם לפרקטיקה הרפואית שהיתה נהוגה במועד בו ביצע את הטיפול במטופל התובע.
גובה הפיצויים , במידה והוכח כי אכן היתה רשלנות רפואית שיניים במטופל , נקבע לפי חומרת הנזק שנעשה, הכוללת גם נזקים נפשיים, עוגמת נפש, סבל מיותר ונזקים גופניים, עשוי להגיע לסכומים של מאות אלפי שקלים.
האם אתם חשים כי טיפול השיניים שקיבלתם לוקה בחסר, בלשון המעטה? האם סבלתם בעקבות הטיפול או נגרם לכם נזק, כאבים וסבל שיכולים היו להמנע? בפורטל בשבילך תמצאו מגוון רחב של עורכי דין, מתמחים ברשלנות רפואית ובפרט מתחום רפואת השיניים.
מלאו את פרטיכם בטופס המקוון שבאתר ותקבלו את הסיוע, ההכוונה ואף את חוות הדעת של אנשי מקצוע, כדי להבין אם העילה לתביעה קיימת ומהם סיכוייכם לזכות בתביעה.
- זכויות קרע במיניסקוס – ביטוח לאומי
- זכויות חולי דיאליזה
- גמלת החזקת כלב נחייה
- שלבקת חוגרת
- זכויות רפואיות קוצב לב – ביטוח לאומי
- נכות עקב בלט דיסק: כיצד נקבעים אחוזי הנכות?