זכויות דיירים בדיור מוגן
דיור מוגן הוא מזמן צורת מגורים נפוצה בקרב אוכלוסיית הקשישים על גווניה השונים. דיור מוגן שונה מאוד מכל סוג אחר של מגורים ובשל העובדה שמדובר באוכלוסייה חלשה, לא תמיד יודעים הקשישים כיצד לעמוד על זכויותיהם. דבר זה הביא לחקיקת חוק אשר מגן עליהם.
חוק דיור מוגן להגנת הדיירים
זכויות דיירים בדיור מוגן מובטחות הודות לחוק אשר נחקק בשנת 2012 ואשר מסדיר את מערכת היחסים בין הנהלת מוסדות לדיור מוגן לבין תושביהם. עד חקיקת החוק התנהל התחום ללא מעורבות של המדינה, אולם הודות לראייה חברתית, נכנסה הכנסת לתמונה.
החוק מסדיר את הנושא של זכויות דיירים בדיור מוגן, דבר שמאפשר להם לחיות בשלווה מבלי לדאוג שביטחונם נפגע.
במה עוסק חוק דיור מוגן?
החוק עוסק למעשה בכל התחומים בהם חודר הדיור המוגן לחיי האדם. הכוונה היא שעוד לפני כניסת האדם לדיור מוגן, יש לו זכויות בהתנהלות מולו. החוק עוסק גם באופן טבעי בכל הקשור לחוזה בין המוסד לבין הדייר, בהיבטים שונים של חיי היומיום ובזכויות הכלכליות והנפשיות של הדיירים.
חוששים להתחייב למגרים בדיור מוגן מבלי שתדעו את כל זכויותיכם? אולי אתם כבר מצויים בדיור מוגן וחשים שזכויותיכם אינן ממומשות במלואן? פורל בשבילך, מעבר למידע המקיף והחשוב שהוא מציג, מציע לכם את מלוא הסיוע המקצועי, על ידי אנשי מקצוע מובילים בתחומם.
דיור מוגן והזכויות של הדיירים בו
הזכות הראשונה של דיירים בדיור מוגן הוא לדור במוסד אשר קיבל רישיון לשם הקמתו. על פי החוק, יש צורך ברישיון מאת שר הרווחה לשם הקמת בית לדיור מוגן, על פי תנאים שנקבעו בחוק. הדייר העתידי צריך לקבל מסמך המכיל את כל המידע אודות המוסד ותנאי ההתקשרות אליו כולל תנאי התשלום, מידע אודות אורח החיים כל פריט מידע אחר, וכל זאת עוד לפני חתימת החוזה.
דייר מוגן זכאי לשירותי חובה
החוק מבחין בין שירותי חובה לשירותי זכות שעל המוסד להעניק לדיירים בו. שירותי החובה כוללים עבודה סוציאלית, ניקיון ואחזקה, שירותי בריאות ושירותי שמירה. החוק לא מתיר לצמצם את שירותי החובה, גם אם הדייר הודיע מראש כי אין בכוונתו לצרוך חלק משירותים אלה.
דיור מוגן לקשישים לוקח בחשבון את בריאותם
על פי חוק זכויות דיירים בדיור מוגן, חובה על הנהלת הבית לבדוק את מצבו הבריאותי של הדייר באופן יומיומי, לטפל בו,אם יש צורך בכך, ולהפנותו לאיש מקצוע אם חלה הרעה במצבו. אם מדובר בבית גדול לדיור מוגן, המכיל 250 יחידות דיור ומעלה, על הנהלת הבית להקים גם מחלקה סיעודית לרווחת הדיירים, למקרה שיצטרכו לעבור אליה בהתאם למצבם הבריאותי והתפקודי.
דיור מוגן לקשישים כדרך חיים בגיל הזהב
בבתים לדיור מוגן עושה רושם שאין מתי להשתעמם. טיולים, חוגים, הרצאות, השתלמויות, חגים וקבלת שבת – אלה מקצת הפעילויות שנהנים מהם דיירים בדיור מוגן. זהו פתרון מושלם למי שרוצה לחיות בסביבת אנשים ובעצמאות, ויחד עם זאת לדעת שיש מי שדואג לרווחתו ושומר עליו כל העת.
כדי ליהנות ממעבר לדיור מוגן וכדי לא לעשות טעויות שאי אפשר לתקן, חשוב לדעת מה אומר חוק זכויות דיירים בדיור מוגן. אנחנו בפורטל בשבילך, נעזור לכם בהבנה של זכויותיכם ובמימושן, כדי שתוכלו לחיות בשקט.
השאירו פרטים בפורטל ונחזור אליכם עם המידע המתאים, ובמידת הצורך עם יעוץ וסיוע רלוונטי של אנשי מקצוע מומחים בתחום.
- זכויות קרע במיניסקוס – ביטוח לאומי
- זכויות חולי דיאליזה
- גמלת החזקת כלב נחייה
- שלבקת חוגרת
- זכויות רפואיות קוצב לב – ביטוח לאומי
- נכות עקב בלט דיסק: כיצד נקבעים אחוזי הנכות?