קיבלתם טיפול רפואי והסודיות הרפואית בתיקכם לא נשמרה? זוהי הפרה חמורה של אמנת הרופאים ואי שמירה על האתיקה הרפואית. כיצד יש לנהוג במצבים כאלו ומה אומר החוק?
במדינת ישראל זכאי כל אזרח לקבל טיפול רפואי, הן במצבי חירום והן במצבים שאינם מוגדרים ככאלו. בכל שלב בטיפול בחולה, מחויב הרופא המטפל לשמור על סודיות רפואית בהתאם ובכפוף לאמנת הרופאים, בה מצוי סעיף הסודיות. בנוסף לכך, בשנת 1996 נכנס לתוקף חוק נוסף, חוק זכויות החולה. חוק זה מעגן ומחדד את זכותו הבסיסית של כל אדם לסודיות בעת קבלת טיפול רפואי.
חולים רבים שומרים סודות רפואיים מעברם שאינם מעוניינים לחשוף אותם.במצבים בהם נדרש טיפול רפואי המחייב את ידיעת ההסטוריה הרפואית, מוסרים החולים לרופא המטפל מידע על עברם הרפואי, מתוך ידיעה ואמונה כי סודם יישמר עימו.
אי שמירה על סודיות רפואית עלולה לפגע במטופל מאספקטים רבים, ביניהם גם נפשיים ורגשיים.
מידע נוסף, עדכני ומקיף תוכלו למצוא בפורטל בשבילך, כולל מענה, יעוץ וסיוע של עורכי דין המתמחים בדיני נזיקין. מילוי קצר של פרטיכם באתר יאפשר לכם לקבל את כל התשובות הדרושות לכם.
על אף האמור ולמרות החובה לשמירה על סודיות רפואית, ישנם מצבים המוגדרים "מצבים חריגים", בהם ניתן לגורם המטפל, ולעתים אפילו נדרש ממנו, למסור מידע רפואי על המטופל:
עוד מידע על הזכות לסודיות רפואית תוכלו למצוא באתר משרד הבריאות:https://www.health.gov.il/Pages/HomePage.aspx
וועדת האתיקה הרפואית מתייחסת בחומרה רבה לרופאים או גורמים מטפלים אחרים אשר אינם שומרים על סודיות רפואית, במקרים שאינם נחשבים לחריגים. היה וחשתם או גיליתם כי הסודיות הרפואית שלכם הופרה, חשוב שתדעו שיש מה לעשות ולמי לפנות.
חוויתם חשיפה שלא לצורך של ההסטוריה הרפואית שלכם? חשים שנעשה לכם עוול ואינכם יודעים כיצד לפעול? פורטל בשבילך מזמין אתכם לקבל את כל המידע הרלוונטי והחשוב, כולל סיוע מקצועי ממגוון עורכי דין המתמחים בדיני נזיקין, ושיסייעו לכם להבין במלואה את הזכות לסודיות רפואית, והצעדים העומדים לרשותכם במידה והופרה.