רשלנות רפואית באבחון
לפעמים ההבדל בין אבחון רפואי שגוי לאבחון תקין הוא הבדל של חיים ומוות. עד כמה שהדבר נשמע דרמטי, כבר היו דברים מעולם, למרבה הצער לא מעטים, במיוחד כאשר מדובר על רשלנות רפואית באבחון מחלה קשה. לפניכם כל הדרכים להבין כיצד לפעול, במקרים בהם נחשפתם, או הייתם קורבן לעולה רפואית שכזו.
על החיים ועל המוות
כל הליך רפואי מתחיל באבחון. החולה מגיע לרופא, שוטח בפניו את התסמינים שלו, כאבים, תחושות, מגבלות וכדומה. הרופא מצידו , על סמך הנתונים, מחליט אם יש מקום לשלוח את החולה לסדרת בדיקות שיחזקו או יפריכו את חשדו לגבי קיום מחלה מסוימת.
הבדיקות יכולות להיות צילום שיניים, במקרים של פנייה לרופא השיניים, בדיקות דם, צילומים, הדמיות, אקג , בדיקות שמיעה, עיניים וכיוצ"ב. לאחר קבלת תוצאות הבדיקות, יכול הרופא לקבל תמונת מצב מקיפה וברורה יותר ולאבחן את המחלה, הסימפטום או הכאב ממנו סובל החולה. ככל שהרופא יהיה מהיר יותר ויסודי יותר, יימנע אבחון מאוחר של מחלות, וכשמדובר במחלות קשות, תימנע גם סכנת חיים למטופל.
בשפה המקצועית קרוי הליך הבדיקה הראשונית 'אבחנה מבדלת'. המשמעות היא כי האבחון אליו שולח הרופא את החולה, נועד כדי לשלול גומרים אפשריים לסימפטומים אותם החולה מתאר ולאחר שלילתם בזה אחר זה, יוכל הרופא להגיע לגורם שמתאים בותר לסימפטום הרלוונטי. ההליך המשלים, הקרוי 'אטיולוגיה' הוא כאשר נמצא הגורם הרלוונטי למחלה.
אחרי שנמצא אותו הגורם למחלה, צריך הרופא המטפל להחליט מה יהיה הטיפול שיינתן לחולה, על סמך התסמינים שנמצאו. כמו כן עליו למצוא את המקור לאותם הגרמים, למשל אלרגיה למזון או חומר מסוים וחשיפה להם, או קשירת עישן של המטופל עם סרטן ריאות בו אובחן, ולהתחיל במתן טיפול מיידי.
את הטיפול עליו לתת לאחר שהבין ובדק את ההסטוריה הרפואית של המטופל, וידוא או שלילת רגישויות מסוימות וכל נתון אחר שיכול להשפיע על הטיפול.
במידה והיה איחור באבחנה של מחלה, במיוחד אם היא קשה, זוהי עילה בהחלט סבירה לקיומה של רשלנות רפואית באבחון. ככל שמדובר במחלה שהיא קשה יותר, משמעות איחור באבחון או אבחון שגוי היא הרת גורל יותר מאחר ואלמנט הזמן הוא קריטי. אם מחלה קשה תאובחן בזמן, יהיה סיכוי להציל את חיי החולה.
פניתם לרופא הוא התרשל באבחון? יקירכם נפטר עקב אבחון שגוי או איחור באבחון? יש לכם עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית באבחון. בפורטל בשבילך תקבלו מענה נרחב בנושא, מפי אנשי מקצוע, עורכי דין מובילים מהשורה הראשונה ובעלי נסיון רב בתחום. אם אכן היתה רשלנות רפואית באבחון, זה הזמן להוציא את הצדק אל האור.
רשלנות רפואית באבחון מחלה קשה
כשמדובר במחלה קשה יש חשיבות מכרעת לאבחון מהיר. המונח מחלה קשה כולל מחלות סופניות וגידולים, גם לא סרטניים. אולם כשהגידול הוא כן ממאיר ואובחן בשלב מקדם יותר, יכולה להמנע שליחת גרורות שלו לחלקי גוף נוספים, והוא אפילו בר טיפול ולחולה יש סיכויי החלמה גבוהים.
איתור לבדיקת הסבירות לקיומם של גידולים דורש ביצוע של סדרת בדיקות, למשל סי טי, MRI, ערכי דם ועוד. על הרופא להפנות את המטופל לבצע את הבדיקות כמה שיותרמהר וכמה שיותר בדיקות, כדי לקבל במהירות את התוצאות ולזנות את הגורמים לסימפטומים ולאבחון המחלה ממנה סובל המטופל.
רופא המתמהמה בהפניה, מאבחן את המחלה הקשה באיחור או מתרשל באבחון, יחשב צעדיו לרשלניים. האבחון המאוחר יכול לגרום, במקרה הגרוע, למותו של החולה, ובמקרה הפחות גרוע, יקבל החולה טיפול ממושך יותר, תוחלת החיים שלי תתקצר או זמן החלמת יהיה מלווה בסבל ויהיה ממושך יותר.
כשהחולה מצליח להוכיח את קיומם של טיעונים אלו, הוא יוכל לתבוע את הרופא או את המוסד הרפאי בגין רשלנות רפואית באבחון ולדרוש פיצויים.
הליך התביעה
הגשת תביעת רשלנות רפואית באבחון, של מחלה קשה, או כל אבחון רפואי אחר, דרש הכנה מוקדמת ומדוקדקת ורצוי שהתהליך ילווה בעורך דין המתמחה בתחום זה. חובת ההוכחה חלה על התובע ועליו להוכיח את הקשר הסיבתי בין האבחון הרשלני לבין מחלתו, כאביו, הסבל שנגרם לו או החמרה במצבו. הנזקים יכולים להיות גופניים, רגשיים, נפשיים וכספיים ולפיכך, אם תוכח טענתו כצודקת, יקבל התובע פיצויים מהרופא שהתרשל, או מהמסד הרפואי בו קיבל את הטיפול, או משניהם. ברוב התביעות נעזרת התביעה ברופא מומחה המחווה את דעתו המקצועית בנוגע לאבחון הרפואי שהתבצע בחולה.
חוויתם סבל ועוגמת נפש רבה עקב רשלנות רפואית באבחון? אתם לא לבד. בפורטל בשבילך תמצאו מגון רחב של עורכי דין מומחים ברשלנות רפואית ומכירים את החוק. תוכלו לקבל מהם את הסיוע והליווי, גם הרגשי, כדי לקדם את תביעתכם.
מלאו את פרטיכם בטופס שבאתר, ללא התחייבות, על מנת שאפשר היה לבחון את סיכויי ההצלחה שלכם בתביעה.
- זכויות קרע במיניסקוס – ביטוח לאומי
- זכויות חולי דיאליזה
- גמלת החזקת כלב נחייה
- שלבקת חוגרת
- זכויות רפואיות קוצב לב – ביטוח לאומי
- נכות עקב בלט דיסק: כיצד נקבעים אחוזי הנכות?