נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

דף הבית » זכויות המשפחה » זכויות אם פונדקאית

זכויות אם פונדקאית

פונדקאות הוא תהליך בו נושאת אשה תינוק ברחמה, בהסכמה, ואשר אין לו כל קשר גנטי אליה, אלא להורים אחרים. בתום התהליך, ההריון, ועם לידתו, עובר הילוד אל חזקתם של ההורים הקשורים אליו גנטית, קרי הוריו הביולוגיים. עדיין, בפני האם הפונדקאית עומדות זכויות מסוימות, על פי חוק הפונדקאות.

חוק הפונדקאות בישראל

חוק ההסכמים לנשיאת עוברים, התשנ"ו, 1996, הוא חוק המאפשר לזוגות שאין ביכולתם להביא ילדים בעצמם, להיעזר באם פונדקאית לנשיאת עוברם.

החוק בישראל מעמיד מספר קריטריונים לפני אישור ההליך:

  • את ההליך רשאים לבצע רק זוגות הטרוסקסואליים נשאים, או כאלו שיש ביניהם הסכם שותפות חיים.
  • עליהם להוכיח חסר יכולת פיזית להביא בעצמם ילדים לעולם.
  • עליהם להיות בעלי אזרחות ישראלית.
  • גילם לא יעלה על 48 שנים לאשה ן- 58 שני לגבר.
  • על בני הזוג לעבור הערכה פסיכולוגית. הערכה זו כוללת מבדק אישי ומבדק זוגי.

במידה ועמדו בקריטריונים ואושר התהליך, יוכלו לקדם אותו מול הפונדקאית.

ומהן זכויות הפונדקאית?

זכויות הפונדקאית בישראל

לפני פירוט הזכויות, יצוין כי על הפונדקאית להיות אשה רווקה, אלמנה או גרושה אולם לא נשואה. עליה להיות בגילאים שבין 22 ל-38 שנים, התנסתה לפחות בלידה אחת בחייה ולא שימשה כפונדקאית, או שימשה פעם אחת בעברה בלבד כאם פונדקאית.

לפונדקאית לא יהיה כל קשר לביצית המושתלת בגופה ואף לא כל קשר להורים הביולוגיים וגם היא, בדומה להורים, תעבור בדיקות רפואיות ואבחון פסיכולוגי. מטרת האבחון היא לבדוק, בין היתר, את מידת האחריות והמודעות שלה לשמירה על בריאותה במהלך ההריון, כדי להבטיח הריון תקין ובריא.

מידע מקיף, כולל וחשוב בנושא זכויות אם פונדקאית ממתין לכן בפורטל בשבילך, המרכז את כל הדינים, החוקים והסעיפים הרלוונטיים בחוק, כדי לסייע לכן להתמצא בו ביתר קלות.

זכויות אם פונדקאית בישראל נועדו לשמור על תקינות ההליך ועל ההריון עצמו:

  • אם פונדקאית זכאית לקבלת סכום כספי חודשי בהתאם להסכם שנערך ונחתם בינה לבין זוג ההורים. סכום זה ישמש לכיסוי הבדיקות הנדרשות במהלך ההריון, למשל סקירת מוקדמת ומאוחרת, שקיפות עורפית, מי שפיר וכל בדיקה אחרת הנדרשת במהלך ההריון.
  • אם פונדקאית שנבצר ממנה לעבוד במהלך ההריון, או בחלק ממנו, תהיה זכאית לקבלת סכום חודשי לכיסוי אובדן הכנסתה. גובה הסכום ייקבע בהסכם שייחתם בין שני הצדדים, טרם כניסתה להריון.
  • אם פונדקאית זכאית לקבלת דמי לידה (וגם האם המיועדת).
  • אם פונדקאית שעבדה טרם הלידה ו/או במהלך ההריון, זכאית, על פי חוק, לקבלת חופשת לידה.

בתום הליך הפונדקאות תקבל האם הפונדקאית סכום כספי עליו הסכימו היא וההורים המיועדים. גובה הסכום אינו קבוע בחוק והוא ניתן בהתאם למה שסוכם ונחתם.

בנוסף, ואף זאת שלא על פי חוק, ההורים הייעודיים רשאים ללוות את האם הפונדקאית במהלך הבדיקות, במהלך ההריון ובמהלך הלידה.

עומדת לחתום על הסכם פונדקאות? אינך בטוחה בזכויותייך? מבקשת לוודא כי תקבלי את כל המגיע לך? פורטל בשבילך מעמיד בפניכן את כל המידע החשוב והמועיל, כולל יעוץ של מגוון עורכי דין, מומחים בדיני וזכויות במשפחה וזכויות אם פונדקאית. קבלת המידע בפורטל אינו מחייב אתכם בדבר והוא יכול להיות לכן לעזר רב, במיוחד כשאתם עומדות בפני אחת ההחלטות החשובות ביותר בחייכן.

מלאו את פרטיכם בפורטל בשבילך וקבלו את כל המידע הנדרש לכן לפני המשך תהליך הפונדקאות.

נגישות

סובל ממחלה או פציעה? ייתכן ומגיע לך כסף רב!
השאר פרטים לבדיקת זכאות

מעוניין להוציא תו נכה?

בדיקת זכאות ללא עלות! קבלו תשובה תוך 15 יום!