נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

דף הבית » אינדקס מחלות » אי ספיקת כליות כרונית

אי ספיקת כליות כרונית

זכויות לסובלים מאי ספיקת כליות כרונית
לחצו לפרטים
תרופות לאי ספיקת כליות כרונית
לחצו לפרטים

אי ספיקת כליות כרונית (Chronic Kidney Disease או Chronic Renal Disease) הינה ירידה הדרגתית ביכולת התפקודית של הכליות לאורך תקופה של חודשים או שנים. הסימפטומים של ההידרדרות בתפקוד הכליות הינם מאוד כלליים, למשל תחושה כללית רעה או ירידה בתיאבון. אי ספיקת כליות כרונית שונה מאי ספיקת כליות אקוטית בכך שבמחלה הכרונית הירידה בתפקודי הכליה היא למשך זמן העולה על 3 חודשים.

אוכלוסיות בסיכון

אוכלוסיות הנמצאות בסיכון גבוה לחלות באי ספיקת כליות כרונית:

  • חולי סכרת.
  • אנשים הסובלים מיתר לחץ דם.
  • אנשים שלהם קרובי משפחה הסובלים ממחלות כליה כרוניות.

תסמינים ואבחון אי ספיקת כליות כרונית

הסימפטומים הכלליים של אי ספיקת כליות כרונית (חוסר תיאבון, תחושה כללית רעה) מקשים מאוד על האבחון שלה, ולעיתים קרובות המחלה מאובחנת על ידי בדיקות סקר של אוכלוסיות הנמצאות בסיכון גבוה לחלות במחלה.

לעיתים אי ספיקת כליות כרונית מאובחנת בעקבות הופעה של סיבוכי המחלה – אשר להם סימפטומים ברורים הרבה יותר. סיבוכים אפשריים של אי ספיקת כליות כרונית הינם:

  • מחלות לב וכלי הדם- למשל הופעה של יתר לחץ דם או אי ספיקת לב.
  • אנמיה- ירידה ברמות ההמוגלובין או מספר כדוריות הדם האדומות בדם.
  • דלקת קרום הלב (Pericarditis).

הופעה של אחת או יותר ממחלות אלו בזמן נתון לעיתים מעידה על מחלת כליות כרונית אשר לא אובחנה במשך זמן רב קודם לכן.

אבחון של תפקוד לקוי של הכליות, המאפיין אי ספיקת כליות כרונית, נעשה בעזרת בדיקת דם פשוטה אשר בוחנת את רמת הקריאטינין (Creatinine) בדם. רמות גבוהות מהרגיל של קריאטינין מצביעות על חוסר יכולת של הכליות לסלק חומרי פסולת מהדם. עם זאת, בשלבים מוקדמים של אי ספיקת כליות כרונית ייתכן שרמות הקריאטינין יהיו תקינות. דרך נוספת לבחון את תפקודי הכליות היא ביצוע בדיקת שתן מכיוון שהמצאות של חלבון או דם בשתן גם עשויה להעיד על תפקוד כליות לקוי.

דרכי הטיפול באי ספיקת כליות כרונית

אי ספיקת כליות כרונית מובילה במרבית המקרים ליתר לחץ דם. ישנן מספר תרופות המסייעות להפחתת לחץ הדם, למשל התרופות המשתנות פוסיד (Fusid, Furosemide) או אלדקטון (Aldactone, Spironolactone) המורידות את עומס הנוזלים בגוף ובכך מסייעות להפחתת לחץ הדם. בנוסף, התרופה טריטס (Tritace, Ramipril) מסוגלת גם היא לסייע בהורדת לחץ הדם על ידי הרפיה של השרירים המקיפים את כלי הדם.

במידה ובעקבות אי ספיקת הכליות הכרונית מתפתחת אנמיה, ניתנת התרופה אריתרופויאטין (Erythropoetin) אשר מעודדת יצירה של כדוריות דם אדומות.

תרופות המטפלות ביתר לחץ דם ואנמיה אמנם מסייעות רבות למצבו של החולה ומסוגלות לשמר את איכות חייו לאורך שנים רבות, אך מדובר בטיפול תומך בלבד אשר אינו מסוגל לרפא את אי ספיקת הכליות הכרונית. כאשר מתגלה בבדיקות ראשוניות כי תפקוד הכליות פגום, יש לבצע בדיקות נוספות בכדי לחקור את הגורם למחלה.

בדיקות מסוגים שונים כגון בדיקות הדמיה (כמו אולטרסאונד), בדיקות דם נוספות ואף לקיחת דגימה (ביופסיה) מרקמת הכליה נעשות בכדי לבדוק מהי הסיבה לירידה בתפקוד הכליה. במקרים בהם הסיבה לאי ספיקת הכליות הכרונית הינה הפיכה, יינתן טיפול מתאים בכוונה לרפא את המחלה. לעיתים קרובות לא ניתן לאתר את הסיבה למחלה או שהגורם למחלה בלתי הפיך, והטיפול יהיה טיפול תומך בלבד.

הסובלים מאי ספיקת כליות כרונית לרוב זכאים למגוון זכויות מהמדינה, לבדיקת זכאותכם מלאו את טופס צור הקשר וקראו עוד בעמוד

נגישות

סובל ממחלה או פציעה? ייתכן ומגיע לך כסף רב!
השאר פרטים לבדיקת זכאות

מעוניין להוציא תו נכה?

בדיקת זכאות ללא עלות! קבלו תשובה תוך 15 יום!