טיניטוס (Tinnitus), טינטון,היא תופעה של תפיסת צליל אשר אין לו מקור חיצוני אמיתי. יש לציין כי טיניטוס אינה מחלה אלא מצב רפואי הנובע ממגוון רחב של גורמים בעיקר בעקבות נזק לאוזן הפנימית.
צליל הטיניטוס יכול להיות במגוון תדירויות ואיכויות, באוזן אחת או בשתי האוזניים. בחלק מהמקרים הטיניטוס מפריע לריכוז או לשמיעת צלילים חיצוניים. הטיניטוס יכול להיות צליל שהמטופל שומע רצוף או צליל שבא והולך.
אחת הבדיקות להבנת מקור הטיניטוס היא בדיקת שמיעה. בדיקה זו תתבצע בחדר אקוסטי (מבודד רעש). במהלך בדיקת השמיעה המטופל ירכיב אוזניות דרכן ישמיעו לו צלילים ספציפיים, כל פעם לאוזן אחרת והוא ידווח מתי הוא שומע צליל ומתי לא. לאחר מכן יושוו תוצאות המטופל עם תוצאות נורמליות לגילו.
ייתכן כי הרופא יבקש מהמטופל להזיז עיניים, להדק לסת או להניע את הצוואר הידיים והרגליים. שינוי הטיניטוס עם ביצוע פעולות אלו יכול לעזור באבחון מחלת הרקע שגרמה לטיניטוס ובטיפול בה.
מבחני דימות כתלות בגורם החשוד כמקור לטיניטוס. בדיקות לדוגמא הן: טומוגרפיה ממוחשבת (CT) ותהודה מגנטית (MRI).
גם סוג הצליל של הטיניטוס יכול לעזור לרופא לזהות את הגורם לו. צליל נמוך באוזן אחת למשל יכול להעיד על מחלת מנייר או על התקשות עצמות השמע.
למרות כל הבדיקות האפשריות כיום במקרים רבים אין מאבחנים את הגורם לטיניטוס.
צליל הטיניטוס נשמע בדרך כלל כמו צלצול, זמזום, שאגה, תקתוק או לחישה.
קיימות שתי קטגוריות של טיניטוס:
טיפול בטיניטוס כולל בדרך כלל גם טיפול במחלת הרקע שתופעה במידה והיא קיימת. בנוגע לטיניטוס עצמו, קיימות מספר דרכי התמודדות, ביניהן:
הסובלים מטיטנוס לרוב זכאים למגוון זכויות מהמדינה, לבדיקת זכאותכם מלאו את טופס צור הקשר וקראו עוד בעמוד