פסוריאזיס
אם אתם מחפשים אודות מחלת הפסוריאזיס, מהם המניעים למחלת הפסוריאזיס? מהם התסמינים ודרכי הטיפול? מה הסיבוכים? כיצד נראת המחלה? במחלה – הגעתם למקום הנכון! ריכזנו במיוחד בשבילכם את כל המידע החשוב אודות מחלת הפסוריאזיס, וכיצד היא משפיעה על הגוף שלנו במצבים שונים. קדימה נצא לדרך!
מה זה פסוריאזיס?
המחלה נגרמת עקב פעילות יתר של מערכת החיסון שלנו כאשר במצבה הרגיל, נועדה מערכת החיסון להגן על הגוף מפני חיידקים וגורמים חיצוניים באמצעות תאים מיוחדים של מערכת החיסון אשר מופרשים לחלל הגוף ובכך מונעים מהחיידקים והטפילים השונים לחדור אלינו.
והרי שבמחלת הפסוריאזיס, התאים המגינים של מערכת החיסון מופעלים יתר על המידה וגורמים למצבים דלקתיים בעור, ומכאן העור מתחיל לפתח תסמינים כמו התנפחויות אדומות האופייניות למחלה.
למעשה, פסוריאזיס היא מחלת עור כרונית אשר יוצרת דלקת חוזרת בעור בגוף האדם, בעוד שכ-2% מאוכלוסיית העולם סובלים מהמחלה, בישראל ישנם כבר יותר מ-300 אלף חולי פסוריאזיס שמטופלים בדרכים שונות.
מהם הגורמים למחלת הפסוריאזיס?
כמו שכבר ציינו, אחד הגורמים החשובים להופעת תסמינים אלו הם תאי מערכת החיסון אשר מופרשים יתר על המידה ולכן גורמים לדלקת בעור. הדלקת מאופיינת בנגעים בעור היוצרים גירוי לגירוד תכוף ויכולים להיות סימנים חלשים יותר וחזקים יותר של הפסוריאזיס אצל אנשים שונים ומסוימים. עקב הצטברותם הרבה של תאי עור נוספים על גבי השכבה העליונה של העור, יוצר העור "העודף" נגעים האופייניים בסוגם למחלה.
המחלה אומנם נחשבת ללא מדבקת כלל, אך בהחלט עוברת באופן גנטי ויכולה להתרחש עקב מצבי סטרס וחרדה שהאדם עובר. חשוב לציין שלא כל חולי הפסוריאזיס יסבלו באופן תכוף מהופעת תסמיני המחלה, אלא שאלו הם תסמינים שיכולים לחלוף עם הזמן ולצאת בתקופות ובגילאים שונים בחיים.
כיצד נראה פסוריאזיס?
כנראה שאם תגלגלו את המונח פסוריאזיס במנוע החיפוש של גוגל, הרי שאתם תוכלו לצפות בכל סוגי הפסוריאזיס הקיימים ובכלל המקומות השונים שהתסמינים מופיעים עליהם בגוף האדם.
מה שמאפיין את הפסוריאזיס אלו הם שטחים יבשים ואדומים של עור מתקלף ומכוסה בקשקשים לבנים אשר יכולים להופיע :
- במרפקים
- בגב
- בצוואר
- בקרקפת
- באיבר המין
- בציפורניים ובבטן
חשוב לציין שהנגעים הללו לא יופיעו בתור נקודות בודדות אלא בדמות פצעים יבשים אשר יופיע על גוף האדם, במקרים אך יותר חמורים עלולים הנגעים להופיע על עור האדם ועל מקומות נוספים.
הנגעים השונים יכולים אף לדמם וזאת משום שאנשים שסובלים מפסוריאזיס מדווחים כי הפצעים מגרדים באופן תכוף, אבל חשוב לציין שהתסמינים משתנים גם מאדם לאדם, ואדם אחד יכול לחוות את המחלה בסדר גודל שונה מהאדם האחר.
כך גם הנגעים השונים יכולים להופיע בשלב מסוים בחיים בצורה קשה יותר מאשר בהמשך החיים – ולכל חולה פסוריאזיס ברור רק דבר אחד וזה, שכאשר מופיעים הנגעים והתסמינים צריך פשוט לתת לזה זמן, כדי שהתסמינים יחלפו מעצמם.
כמה זמן נמשכים התסמינים של חולי פסוריאזיס?
אם תשאלו חולי פסוריאזיס בעצמם על המחלה באופן חד משמעי כלל החולים השונים יענו לכם שאין לדעת באופן ודאי תוך כמה זמן יעברו התסמינים מאז הופעתם, זה יכול להיות כמה ימים ועד לכמה שבועות. התסמינים יכולים להופיע אחת לכמה חודשים או אפילו שנים ויכולות אף להיות תקופות "רדומות", שבהן האדם לא ירגיש כלל בהופעת המחלה.
מהם הסיבוכים ?
כאמור, בעבר סברו שמחלת הפסוריאזיס הינה מחלת עור בלבד, ואילו עם השנים מחקרים גילו כי חולי פסוריאזיס שונים נמצאים ברמת סיכון מוגברת יותר לסבול מכלל המחלות השונות ובהם:
- דלקות מפרקים
- מחלות נשימה וריאות
- לחץ דם מוגבר
- סוכרת
חשוב לציין את העובדה כי בקבוצת הסיכון המרבי נמצאת האוכלוסייה אשר סובלת בפסוריאזיס באופן תכוף המלווה בתסמינים קשים יותר.
מהם דרכי הטיפול לפסוריאזיס ? ומה יכול להאט את תסמיניה?
ישנם סוגי טיפול רבים במחלה, החל מטיפולים על ידי תכשירים שונים וטיפולים ייחודיים אשר מתבצעים בים המלח או באמצעות אור (פוטותרפיה). קיימים גם תרופות אשר עוזרות כנגד המחלה ותסמיני הפסוריאזיס אשר ניתן לצרוך אותם דרך בליעה או בהזרקה.
חשוב לציין שסוג הטיפול הוודאי ביותר כנגד המחלה הוא הסתייגות ממצבי חרדה, לחצים ודיכאון שהוכחו כמפחיתים את תסמיני המחלה והופעתה.
- דמי ביטוח לאומי לעובד לחופשה ללא תשלום
- זכויות תלסמיה מינור
- זכויות תעלה קרפלית
- זכויות קרע במיניסקוס – ביטוח לאומי
- זכויות חולי דיאליזה
- גמלת החזקת כלב נחייה