נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

פרפלגיה

פרפלגיה (Paraplegia) היא שיתוק החלק התחתון של הגוף המערב את שתי הרגליים ונגרם בעקבות נזק למערכת העצבים. האזור בעמוד השדרה שנפגע בפרפלגיה הוא האזור החזי, האזור המותני או אזור העכוז ובנוסף לפגיעה בגפיים יכולה להיות מעורבות של הגו (אזור הגב, החזה והבטן,Torso). פרפלגיה יכולה להיות שיתוק מלא או שיתוק חלקי וכחלק מהשיתוק יש פגיעה בתפקוד התחושתי מהרגליים ובתפקוד התנועתי שלהן בדרגות שונות.

קיימות דרגות שונות של פגיעה בגפיים, כאשר ארבעת הגפיים נפגעות והופכות משותקות מצב זה נקרא טטרהפלגיה (Tetraplegia) וכאשר רק גפה אחת נפגעת המונח הוא מונופלגיה (Monoplegia).

סוגי פרפלגיה

  • Flaccid paraplegia- סוג השיתוק הנפוץ יותר בו השרירים שבגפיים הפגועות נותרים במצב רפוי והם חלשים ובעלי טונוס שרירים נמוך.
  • Spastic paraplegia – צורה נדירה יותר של פרפלגיה בה השרירים בגפה המשותקת הם נוקשים ובמצב של כיווץ מתמיד.

הגורמים לפרפלגיה

פרפלגיה נגרמת לרוב בעקבות פגיעות של עמוד השדרה או בעקבות מצבים מולדים כמו שדרה שסועה (Spina bifida)-מחלה הפוגעת באזור התחתון של חוט השדרה.

אבחון פרפלגיה

האבחנה של פרפלגיה מתבססת על:

  • ההיסטוריה הרפואית של המטופל – האם היו תאונות בעבר, זיהומים או גידולים במערכת העצבים שיכולים לגרום לפגיעה נוירולוגית.
  • תסמינים עליהם מדווח המטופל.
  • בדיקה גופנית הכוללת בדיקה נוירולוגית.
  • בדיקות דימות כמו צילום רנטגן, CT או MRI שיכולים לעזור בזיהוי פגיעות לעמוד השדרה.

סימפטומים של פרפלגיה

תסמינים שיכולים להופיע בפרפלגיה כוללים בין היתר: חולשת שרירים בגפיים התחתונות, אובדן תחושת כאב ותחושת קור מתחת לאזור מסוים בגפיים התחתונות, אובדן של תחושת המיקום של הגפה (קושי בזיהוי מרחבי של המקום בו הגפה נמצאת בדיוק), אי נקיטת שתן ואי נקיטת צואה )חוסר שליטה במתן שתן או צואה).

סיבוכים של פרפלגיה

כתוצאה מירידה בתחושה ובתפקוד הגפיים התחתונות יכולים להתפתח מספר מצבים כמו: התפתחות פצעי לחץ, היווצרות קרישי דם והתפתחות דלקת ריאות.בנוסף, מכיוון שרוב מקרי הפרפלגיה נגרמים כתוצאה מפגיעות טראומטיות יכולות להתפתח בעיות נוירולוגית כמו כאב כרוני.

דרכי טיפול בפרפלגיה

אנשים הלוקים בפרפלגיה יכולים להיות עם דרגות פגיעה שונות כתלות בחומרת הפגיעה ולכן הטיפול צריך להיות מותאם אישית עבור כל חולה. במידה והפגיעה אינה מוחלטת, אחד הטיפולים המוצעים הוא טיפול שיקומי הכולל בין היתר טיפולי פיזיותרפיה לגפה הפגועה. הזמן הוא גורם חשוב מאוד בטיפול זה וככל שמתחילים בטיפול מוקדם יותר כך סיכוי ההחלמה וההתאוששות עולים. במקרים בהם הפגיעה מוחלטת ומדובר בשיתוק מלא יש חשיבות ללימוד מיומנויות חדשות שיכולות להקל על ההתאקלמות למצב הפיזי החדש כמו תפעול כיסא גלגלים.

 

במידה והנך סובל מפרפלגיה הנך עשוי להיות זכאי לזכויות מהמדינה, לפרטים נוספים בקר בעמוד

נגישות

סובל ממחלה או פציעה? ייתכן ומגיע לך כסף רב!
השאר פרטים לבדיקת זכאות

מעוניין להוציא תו נכה?

בדיקת זכאות ללא עלות! קבלו תשובה תוך 15 יום!