נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

דף הבית » אינדקס מחלות » גידול שפיר של המוח

גידול שפיר של המוח

זכויות לסובלים בגידול שפיר של המוח
לחצו לפרטים

גידול שפיר של המוח (Benign Brain Tumor) הינו מסת תאים שמקורה בתאי המוח או מתאי הרקמות בסביבת המוח ומתחלקת באופן לא תקין. הסיווג של הגידול השפיר ייעשה לפי סוג התאים ממנו הוא נבע, לדוגמה- מנינגיומה (Meningioma) הוא גידול שמקורו בתאים מהקרומים המצפים את המוח.

גידול שפיר של המוח יכול להופיע בכל הגילאים, לרבות ילדים. רב הגידולים השפירים מתגלים בבדיקת דימות כמו CT או MRI.

גידול שפיר מאופיין לרוב בגדילה איטית, הגידול לרוב אינו מתפשט לרקמה הסובבת אותו או לאיברים אחרים והוא בעל גבולות ברורים בהם ניתן להבחין בבדיקת CT. רק לעיתים נדירות גידולים אלה יהפכו להיות גידולים גרורתיים- כלומר, גידולים המסוגלים להתפשט לרקמות אחרות.

למרות כל זאת, גידולים שפירים במוח הינם מסכני חיים משום שהם מפעילים לחץ על רקמת המוח ועל מבנים חשובים אחרים בתוך הגולגולת. הפעלת לחץ זו היא הסיבה העיקרית למרבית התסמינים המופיעים בעקבות התפתחות של גידול שפיר במוח.

תסמינים של גידול שפיר במוח

התסמינים של גידול שפיר במוח עשויים להיות:

  • בעיות ראיה
  • בעיות שמיעה
  • בעיה בשמירה על שיווי משקל
  • שינויים ביכולות מנטאליות כגון שמירה על ריכוז, זיכרון ודיבור
  • התקפי פירכוס או תנועה בלתי רצונית של השרירים
  • בחילות והקאות
  • שיתוק בחלק או בכל הפנים
  • כאב ראש
  • איבוד תחושה בקצות הגפיים

התסמינים של גידול שפיר במוח עשויים להיות מאוד מטעים, שכן הם אינם ספציפיים למחלה זו ויכולים להעיד על מגוון מחלות אחרות. בכדי לוודא את המצאות הגידול יש לבצע בדיקת דימות (CT או MRI), ואת רב הגידולים השפירים במוח אכן ניתן לאתר בבדיקות מעין אלו.

הגורמים להתפתחות גידול שפיר של המוח

הסיבה להתפתחות גידול שפיר במוח אינה ידועה. עם זאת הניסיון מלמד כי היסטוריה משפחתית של גידולים, חשיפה מופרזת לקרינה וחשיפה לכימיקלים מסוכנים (כגון ויניל כלוריד או פורמאלדהיד – פורמלין) הינם גורמים חשובים המעלים את הסיכון להופעת גידול שפיר במוח.

דרכי הטיפול בגידול שפיר של המוח

הטיפול בגידולי שפירים של המוח דומה לטיפול בגידולים ממאירים, אלא שבמקרים של גידולים שפירים לרב אין צורך בשימוש בכימותרפיה. ההחלטה לגבי דרך הטיפול בחולה עם גידול שפיר במוח תלויה בגילו, במצבו הבריאותי הכללי, ובמיקומו וגודלו של הגידול.

הסרה של הגידול יכולה להיעשות בניתוח ששמו קרניוטומיה (Craniotomy), אשר בו נעשית הסרה זמנית של חלק מהגולגולת בכדי לקבל גישה אל המוח. בנוסף להסרה של הגידול לרב תשולב גם רדיותרפיה (טיפול בקרינה הנועד להמית את תאי הגידול). אלו הם הטיפולים המרכזיים, כאשר לעיתים יינתנו בנוסף תרופות ממשפחת הקורטיקוסטירואידים – תרופות שמטרתם היא להפחית את חומרת הבצקת ולעזור בהחלמה של האזור.

ניתן להסיר את רב הגידולים השפירים במוח, כמעט ולא קיימים מקרים בהם לא ניתן לטפל בגידול. לאחר ההסרה, רק לעיתים נדירות תהיה הופעה חוזרת של גידול. הסיכוי להתאוששות מלאה לאחר ניתוח הסרת הגידול עולה ככל שגילו של המטופל צעיר יותר.

הסובלים גידול שפיר של המוח לרוב זכאים למגוון זכויות מהמדינה, לבדיקת זכאותכם מלאו את טופס צור הקשר וקראו עוד בעמוד

נגישות

סובל ממחלה או פציעה? ייתכן ומגיע לך כסף רב!
השאר פרטים לבדיקת זכאות

מעוניין להוציא תו נכה?

בדיקת זכאות ללא עלות! קבלו תשובה תוך 15 יום!