בצקות בריאות
הצטברות נוזלים בתוך הריאות עלולה להקשות על תהליך הנשימה ולגרום להופעת בצקות. עם זאת, זיהוי מוקדם של התסמינים יכול לעזור להתמודד עם התופעה. בנוסף, כדאי להביא בחשבון את הסיבות כדי לצמצם את גורמי הסיכון וכמובן לדעת אל מי לפנות על מנת לבצע אבחון, בדיקות וטיפול
מה זה אומר הצטברות נוזלים בתוך הריאות?
מים בריאות, או יותר נכון הצטברות נוזלים בתוך הריאות, עלולים לגרום למחלה חמורה שמכונה בעגה המקצועית בצקת ריאות ויש לה משמעויות רבות. מבחינה אנטומית, מדובר על תהליך שבו נוזלים מצטברים בתוך הריאות ולכן גם מקשים על תהליך הנשימה. היות והתפקיד של רקמת הריאות הוא לתפקד כאתר להחלפה מחדש של גזים, המשמעות של בצקת היא פגיעה בתפקוד החיוני של הגוף.
תהליך של הופעת נוזלים בריאות מקשה על שחלוף הגזים. כדי לקיים את התהליך הזה באופן תקין ועל מנת להגיע למצב שבו הריאות אוספות את החמצן ומפנות אותו אל תוך מחזור הדם ומשם לרקמות הגוף השונות, על רקמת החיבור העוטפת את הנאדיות שיש בהן אוויר להיות דקה במיוחד. אז אם מצטבר נוזל בריאות או ברקמת החיבור ובכלי הדם שבתוך הריאות, אי אפשר לקיים את התהליך של שחלוף הגזים בצורה תקינה.
הסימפטומים של בצקות בריאות
השאלה היא מה אפשר לעשות על מנת לזהות מוקדם את התופעה וכך גם אולי להשיג פיצוי כספי בגין מימוש זכויות חולים כאלה ואחרות. אז קודם כל, אפשר להתייעץ עם בעלי מקצוע לגבי הקשר בין מים בריאות טיפול טבעי ותוצאות טובות. המטרה של טיפול טבעי היא ברוב המקרים לאפשר את ההתמודדות עם המצב הקיים באופן שאינו מחייב צריכת תרופות או ניתוחים, אך הוא יכול לסייע גם אם נמצאים בתקופת המתנה לתשובות לגבי מימוש זכויות רפואיות כאלה ואחרות.
דבר נוסף שצריך לעשות הוא להתחיל מוקדם את הטיפול. במצב של בצקת ריאות טיפול מוקדם עשוי להיות קריטי, כי הוא משפיע דרמטית על סיכויי ההצלחה. בפועל, הדרך להתחיל את הטיפול המוקדם בכל מצב של גודש ריאתי היא לזהות את הסימפטומים המעידים על הבעיה. בהקשר הזה,
יש מספר תסמינים בולטים שצריך להכיר:
- תחושה של קוצר נשימה ללא הסבר אחר שמניח את הדעת
- טכיפנאה – או במילים אחרות, עלייה במספר הנשימות לדקה אצל גברים ונשים בגילאים שונים
- ירידה ברוויון החמצן בדם עם אינדיקציה לסטורציה נמוכה מ-85%-90%
- מראה כללי של חיוורון והופעת זיעה קרה
- תחושת חרדה ואי שקט
חשוב לציין כי במקרים שבהם לא יודעים לגבי מים בריאות מה הסיבה או לא מזהים את זה בזמן, החולים עלולים להגיע למצב שבו הם דורשים הנשמה מלאכותית. זהו כמובן מצב מסוכן, לכן כדאי להכיר מראש את גורמי הסיכון.
מהם גורמי הסיכון להצטברות נוזלים בתוך הריאות?
בתופעה של מים בריאות טיפול לגברים ונשים נבחר לפי הסימפטומים המופיעים על פני השטח. אם זאת, לגבי הצטברות נוזלים בריאות קיימים גורמי סיכון מובהקים: החל מהרעלת ריאה, דרך יתר לחץ דם ועד אי ספיקת כליות או שורה ארוכה של זיהומים שגורמים בסופו של דבר להופעת כשל נשימתי.
עוד משהו שצריך לזכור לגבי גודש בריאות הוא שמדובר בדרך כלל בבעיה לבבית עם ביטוי נשימתי. זה אומר שכל פגיעה לבבית הופכת בפני עצמה לגורם סיכון להתפתחות של בצקת, כמו גם אם יש פגיעה בשריר הלב. אצל חולי אי ספיקת לבד לדוגמא מים בריאות תסמינים שכיחים מאוד, לכן הם צריכים ליטול תרופות קבועות כדי להפחית את הסיכון.
בצקות וסיבוכים אפשריים
השאלה לגבי מים בריאות האם זה מסוכן היא בהחלט במקום. אם לא מקבלים טיפול מתאים ומהיר, התופעה עלולה להגיע עד כדי פגיעה בלתי הפיכה ומוות. זה נשמע קיצוני, אבל ניתן להבין את הקשר בין בצקת ריאות אי ספיקת לב והמשמעות של חוסר יכולת לבצע שחלוף גזים: מחסור בחמצן שגם עלול לגרום למוות.
טיפולים ותרופות
החדשות הטובות הן שיש ידע מדעי מבוסס לגבי הצטברות מים בריאות התשובה לשאלה pulmonary congestion מה זה כבר מניחה את הדעת, כי ניתן על קצה המזלג להצביע על מספר טיפולים אפקטיביים ותרופות מומלצות:
- מתן חמצן מועשר
- הנשמה מלאכותית
- נטילת תרופות להורדת לחץ דם בכלי הדם הריאתיים
- תרופות להורדת בצקות
- צנתור לטיפול בבצקת ובגורם לבצקת – רלוונטי אם החשד הוא למחלת לב כלילית
בטיפולים או תרופות למצבים של מים בריאות מה זה אומר היא רק שאלה אחת מבין רבות. מבחינת כל אחד ואחת מאיתנו, ניקוז מים מהריאות לדוגמא הוא הליך שמחייב מעורבות של רופא וביקור בבית חולים. אז כדי למנוע מלכתחילה את הצורך לבצע ניקוז נוזלים מהריאות עלינו לשנות את אורח החיים. באופן הזה, אנו יכולים לפעול אורגנית כדי למנוע הצטברות נוזלים ברקמות הגוף ולדאוג לתהליך טבעי שלא דורש ניקור ריאות מלאכותי.
כך תצמצמו את הסיכון לבצקות
יש כמה פעולות מומלצות עוד לפני הופעת סימנים למים בבטן ובריאות או באזורים אחרים בגוף. ראשית, צריך להכיר את הקשר בין סיגריה אלקטרונית בצקות ותופעות לא רצויות אחרות. זה נשמע מובן מאליו, אבל התשובה המיידית לשאלה איך מורידים נוזלים בגוף היא לשנות את אורח החיים: להפסיק לעשן, לצמצם צריכת מזון מעובד וסוכרים, לבצע פעילות גופנית ולישון לפחות 6-7 שעות בלילה.
שנית, כדאי לשקול טיפול טבעי: תזונה ללא מלח ודלת נתרן וצריכת מזונות שמגבירים השתנה כמו סלרי, סלק ופטרוזיליה. אצל גברים ונשים חולי אי ספיקת לב, כדאי כאמור להקפיד על נטילת תרופות כדי להפחית את הסיכון.
בצקות בריאות – שאלות ותשובות
מה היתרונות והחסרונות של טיפול טבעי?
טיפול טבעי מאפשר שיפור כללי באורח החיים ויכול להשתלב גם בצריכת תרופות קונבנציונאליות. מנגד, לא כדאי להסתפק בו ויש להתייעץ במקביל עם רופא לגבי הטיפול המקובל.
מה הטיפול בבעיה במסתמי הלב?
החלפת המסתם באמצעות ניתוח מסתמים.
איך מאבחנים בצקת ריאות?
באמצעות בדיקת אק"ג לאבחון קצב הלב או באמצעות בדיקת אקו לב שמטרתה לספק נתונים על תפקוד חדרי הלב והמסתמים.
למה גורמת הבצקת?
הבצקת גורמת למצב שבו חמצן שנכנס לריאות לא מצליח להגיע אל כדי הדם. כאשר כלי הדם לא מקבלים חמצן, המערכת הגופנית לא יכולה לבצע שחלוף גזים והתחושה היא של קוצר נשימה.
- דמי ביטוח לאומי לעובד לחופשה ללא תשלום
- זכויות תלסמיה מינור
- זכויות תעלה קרפלית
- זכויות קרע במיניסקוס – ביטוח לאומי
- זכויות חולי דיאליזה
- גמלת החזקת כלב נחייה