חישוב אחוזי נכות
אדם שנפצע, חלה או נפגע בנסיבות הללו גרמו לו לנכות, לאיבוד כושר ההשתכרות שלו, ואפילו באופן חלקי, זכאי לקבלת קצבת נכות. זאת בתנאי שעמד בקריטריונים של המוסד לביטוח לאומי שמשלם קצבה זו.
חישוב אחוזי נכות נעשה אף הוא על ידי הביטוח הלאומי, לאחר קיום וועדה רפואית וקביעת חומרת הפגיעה וההשפעה שלה על יכולת ההשתכרות של התובע. לפניכם, האופן בו מחושבים אחוזי הנכות וכל הזכויות המגיעות לכם.
קביעת אחוזי נכות
לביטוח הלאומי יש רשימה ארוכה הקרויה "ספר המבחנים",בו היא עושה שימוש כדי לקבוע אם האדם יוכר בנכה ואם כן, מה אחוזי הנכות המגיעים לו. זוהי רשימה של מבחנים רפואיים המופיעים בתקנות המוסד לביטוח הלאומי ובהם מופיעים אחוזי הנכות המוגדרים לכל ליקוי רפואי. למשל, קטיעת רגל מפרק הירך לפי רשימת המבחנים, מעניקה לתובע נכות רפואית בשיעור של שמונים אחוזים.
קביעת אחוזי נכות מתבצעת כאמור על ידי הוועדה ברפואית מטעמו של המוסד לביטוח לאומי. בהתאם לאחוזי הנכות שנקבעים בוועדה, נקבעות זכויותיו של התובע. בכל מקרה הגמלה ניתנת רק אם נקבעו אחוזי נכות צמיתה בגובה של עשרים אחוזים ומעלה.
לא מבינים מה גובה קצבת הנכות לה אתם זכאים? פורטל בשבילך עומד לרשותכם עם כל המידע שיסייע בחישוב אחוזי נכות, כולל יעוץ והנחיות מקצועיים, במקרים בהם אתם חשים כי דרגת הנכות שנקבעה לכם אינה משקפת נכוחה את מצבכם.
טבלת אחוזי נכות ביטוח לאומי
חישוב אחוזי הנכות נעשה לפי טבלה של הביטוח הלאומי. גובה קצבת הנכות החודשית מחושבת לפי 75 אחוזים מהשכר החודשי אותו השתכר העובד טרם פגיעתו, כפול אחוזי הנכות שנקבעו לו.
למשל, אם נפגעו לאדם עובד ארבעים אחוזי נכות וממוצע השכר שלו בשלושה החדשים האחרונים טרם פגיעתו, פציעתו או מחלת העבודה בה לקה היה 15000 ₪ ברוטו, יהיה גובה הגמלה החודשית שלו 3375 ₪ לפי הנוסחה הבאה:
15000*75%=11250
11250*30%=3375
גמלת נכות חודשית אינה חייבת במס.
ניתן להיעזר במחשבון נכות וכן טבלת אחוזי נכות ביטוח לאומי באתר המוסד, בכתובת: https://www.btl.gov.il/Simulators/Pages/NecutCalc.aspx
מחשבון זה מאפשר בדיקת זכאות למי שיש לו יותר מנכות אחת, הסבר על ספר המבחנים של ביטוח לאומי, כמו אילו פגיעות או פציעות נחשבות כליקוי רפואי המוכר לצורך קבלת קצבת נכות ועוד.
קבלת גמלת נכות
לאחר שאדם עבר וועדה רפואית, הוכרה נכותו, נקבעו אחוזי הנכות שלו וחושבו דמי הגמלה שיקבל, הוא יקבל אותה מהמוסד לביטוח לאומי מדי חודש ולמשך כל ימי חייו. כשיגיע האדם לגיל פרישה ויהיה זכאי לקבלת קצבת זקנה, תעמוד בפניו האפשרות לבחור האם לקבל את קצבת הזקנה במקום קצבת הנכות או להמשיך ולקבל את קצבת הנכות. לא ניתנות שתי הקצבאות במקביל.
אם יבחר לקבל את קצבת הזקנה, שגובהה המרבי הוא כאלף וחמש מאות ₪ בחודש, יקבל הנכה מענק חד פעמי בגובה של שלושים ושש קצבאות נכות.
בכל שלב רשאי המבוטח לערער על החלטות המוסד לביטוח לאומי באמצעות הגשת טופס ערעור לוועדת ערר או באמצעות פנייה לבית הדין לעבודה.
נפגעתם, חליתם, נפצעתם בעבודה? האם כושר ההשתכרות שלכם נפגע? אתם מרגישים שהמוסד לביטוח לאומי קבע קביעות שאינן תואמות את גודל וחומרת הפגיעה או הנכות שלכם? יש מה לעשות. פורטל בשבילך מעמיד בפניכם את כל המידע, האופן בו נעשה חישוב אחוזי נכות והדרכים הנכונות לתבוע את המגיע לכם.
מלאו את פרטיכם בטופס המקוון אשר בפורטל ותקבלו מידע, הסברים ותמיכה מקצועית שתסייע לכם בקידום מימוש זכויותיכם במלואן.
- קריאטינין
- דמי ביטוח לאומי לעובד לחופשה ללא תשלום
- זכויות תלסמיה מינור
- זכויות תעלה קרפלית
- זכויות קרע במיניסקוס – ביטוח לאומי
- זכויות חולי דיאליזה