הרפס אנצפליטיס
היכרות עם מאפייני משפחת נגיפי ההרפס יכולה לסייע לזהות בזמן סימנים המעידים על דלקת המוח. עם זאת, חשוב לפעול בצורה נכונה גם אחרי שמזהים תסמינים למחלה מן הסוג הזה ובעיקר לבדוק במידה וזה רלוונטי אפשרות לקבל פיצוי כספי הולם. אבל אל מי פונים על מנת לקבל את הפיצוי ועם מי אפשר להתייעץ בכל מקרה של דילמה או התלבטות? הנה כל התשובות
מאפיינים של הרפס
דלקת המוח עלולה להיגרם בגלל זיהום חיידקי או נגיפי. בנוסף, היא נגרמת לעיתים רחוקות יותר בגלל תופעה אלרגית על רקע מחלה או חיסון. כמו כן, אחד הגורמים הנפוצים לדלקת המוח הוא סוג מסוים של הרפס. עם זאת, קיים בלבול רב לגבי השאלה מה זה בדיוק הרפס ובאיזה תנאים הוא עלול לגרום לדלקת המוח. לכן הפתרון האידיאלי הוא להתייעץ עם בעלי מקצוע בכל מקרה של דילמה והתלבטות ובעיקר לשים לב לסימני האזהרה שעלולים להתעורר אצל גברים ונשים בטווח רחב מאוד של גילאים.
באופן כללי, הרפס היא משפחה של נגיפים. בתוך המשפחה הזו, סוג ההרפס הכי נפוץ הוא הרפס מסוג 1. רובנו מכירים את הסוג הזה של ההרפס כי הוא גורם להופעת נגעים שלפוחתיים שונים על השפתיים, אבל כל הווירוסים במשפחה חולקים תכונה משותפת: היכולת שלהם להירדם בגוף ולהתלקח רק מדי פעם. בעגה המקצועית קוראים לזה וירוס לטנטי, אך יש לו הלכות שמשפיעות על כל מי שסובל מהתופעה.
החומרה של דלקת המוח
דלקת המוח שונה מדלקת קרום המוח ונגרמת בגלל סיבות אחרות. מלבד העובדה שהיא עלולה להתרחש על רקע סיבות שונות שדורשות אבחון מקיף, צריך לבדוק את הקשר בין הרפס אנצפליטיס ומצב גופני כללי. ברוב המקרים, דלקת המוח פוגעת ברקמת המוח ואלו הסימפטומים הבולטים שלה:
- חום
- כאבי ראש
- חשש וחרדות מפני אור
- חולשה
- התקפים
- גפיים תפוסים
- צוואר תפוס
- פלג גוף עליון כואב
דלקת המוח שנגרמת בגלל הרפס חמורה בדיוק כמו דלקת המוח שעלולה להגרם בגלל זיהום חיידקים, תופעה אלרגית או בגלל מחלה וחיסון. מבחינת גברים ונשים שנאלצים להתמודד עם המחלה, השאלה המתבקשת היא לפיכך מה הצעד הבא שאותו כדאי לנקוט. בדרך כלל הנטייה היא להסתפק בטיפול רפואי בלבד, אבל המציאות היא שיש משמעות גם לאופן שבו מגישים תביעה ואולי מקבלים פיצוי כספי הולם.
תנאים לקבלת פיצוי כספי בגלל דלקת המוח
מבחינת הקשר בין הרפס אנצפליטיס ופיצוי כספי, יש כמה דברים שאותם כדאי לבדוק. הכי נכון לרכז את השאלות מול גורם שמתמחה במיצוי זכויות רפואיות וניתן לעשות את זה מיד אחרי האבחון הראשוני של המחלה. בשלב הבא, בודקים מספר נושאים שעשויים לייצר ביחד עילה להגשת תביעה וקבלת פיצוי כספי גבוה יחסית:
- מידת ההשפעה של דלקת המוח על התפקוד בעבודה או על כושר ההשתכרות – באופן כללי, התנאים שקובעים את האפשרות לקבל פיצוי כספי מהמוסד לביטוח לאומי, מגופי רווחה או מחברות ביטוח שונות קשורים אל מידת ההשפעה של המחלה על היכולת להתפרנס. ספציפית עם דלקת המוח, צריך למשל לבדוק עד כמה המחלה מפריעה לתפקוד בעבודה ובחלק מהמקרים ניתן יהיה לקבל בגינה פיצוי כספי גם אם היא מפריעה לתפקוד בבית.
- הקשר בין התפטרות או עזיבת מקום עבודה לבין דלקת המוח – לא רבים יודעים שקיים קשר בין פיצוי כספי ומחלות לבין התפטרות או עזיבת מקום עבודה. אם מצליחים להוכיח שעזיבת מקום העבודה התבצעה בגלל המחלה, או שלא ניתן היה להמשיך לתפקד במקום העבודה בגלל ההשלכות שלה, יכול להיות שניתן לקבל פיצוי כספי משמעותי של עשרות אלפי שקלים ובמקרים מסוימים אפילו מאות אלפי שקלים.
- תנועה חופשית ועצמאות של גברים או נשים עם דלקת המוח – עוד פקטור שצריך להתייחס אליו בשביל לבדוק זכאות לקבלת פיצוי כספי בגין דלקת המוח היא תנועה חופשית. אם אי אפשר לנוע בחופשיות בגלל דלקת המוח, או שלא מרגישים עצמאות מלאה בהתנהלות היום יומית, צריך להתייעץ עם בעלי מקצוע לגבי הגשת תביעה.
מיצוי זכויות רפואיות יחד עם הטיפול הרפואי
הטעות הנפוצה גורסת שבגלל הקשר בין הרפס אנצפליטיס (או במילים אחרות דלקת המוח) ופיצוי כספי, לא ניתן יהיה לנהל את שני המאבקים במקביל – גם להחלים ולהשתקם וגם לתבוע את המוסד לביטוח לאומי ואת המוסדות הנוספים. אבל בפועל, התנאים הקבועים בחוק בהחלט מאפשרים למצות זכויות רפואיות יחד עם הטיפול ואין שום סיבה שהאפיקים הללו לא יתרחשו במקביל.
כך לדוגמא הטיפול במחלת דלקת המוח תלוי בגורם. אם אכן מאתרים זיהום, נותנים את הטיפול ספציפית נגד הזיהום. אבל אם המחלה באה לידי ביטוי בכך שמערכת החיסון תוקפת את הגוף, צריך להרחיק את הנוגדנים ולהשתמש בהחלפת פלסמה. לשם השוואה, התהליכים הכי אגרסיביים להתמודדות עם המחלה כוללים טיפול במכשירים כימותרפיים. עם זאת, אף אחד מהתהליכים הללו לא אמור לפגוע ביכולת ובזכויות של כל אחד ואחת מאיתנו לקבל פיצוי כספי הולם כחוק.
שאלות ותשובות
איך מאבחנים את דלקת המוח?
באמצעות שילוב בין תסמינים קוגניטיביים והתנהגותיים לבין מעקב אחר פרכוסים. במקרים שבהם דלקת המוח משנית לתהליך ממאיר באזור מרוחק בגוף, מבצעים הדמיית מוח, ניקור מותני ובדיקות דם או בדיקת EEG.
מהם הסימנים המקדימים לדלקת המוח?
פרכוסים, רעד, הזיות ובעיות זיכרון.
איך נפטרים מהרפס?
אין דרך מדעית וחד משמעית להיפטר מהרפס, אך לרוב הוא נכנס למצב של תרדמת לזמן ממושך יחסית.
האם תמיד יש להרפס תסמינים?
לא. בהיעדר סימן מגלים את הווירוס באקראי ובמסגרת בדיקות דם שגרתיות.
- דמי ביטוח לאומי לעובד לחופשה ללא תשלום
- זכויות תלסמיה מינור
- זכויות תעלה קרפלית
- זכויות קרע במיניסקוס – ביטוח לאומי
- זכויות חולי דיאליזה
- גמלת החזקת כלב נחייה