נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

דף הבית » אינדקס מחלות » אנמיה אפלסטית

אנמיה אפלסטית

מח העצם הוא הרקמה שבה נוצרים תאי מערכת הדם והוא נחשב לאחת הרקמות הגדולות בגוף. אם מח העצם לא מייצר מספיק תאי דם, מתרחש חוסר. לחוסר הזה קוראים בעגה המקצועית אנמיה ויש לו המון השלכות. 

מהן ההשלכות?

מלבד חוסר בתאי דם, יש לציין שההשלכות כוללות נטיית יתר לדימום, מחסור בתאי דם אדומים ומחסור גם בטסיות דם או תאי דם לבנים. מעבר לכך, צריך לעקוב אחר התופעה כי לעיתים היא גורמת לקשיים חמורים בנשימה. 

מה זה אנמיה אפלסטית?

המחלה שבה מח העצם לא מייצר מספיק תאי דם פוגעת בתפקוד התקין של הגוף. בגלל שחסרים הגורמים העיקריים של רכיבי הדם, ניתן לראות ביטוי של המחלה בחסר דם מצד אחד ובנטייה לדימום מצד שני. אם מוסיפים לזה את החוסר בתאי דם לבנים, מגיעים למצב פוטנציאלי ומסוכן של פגיעה במערכת החיסונית ונטייה לזיהומים. 

ממה המחלה נגרמת?

חשוב להכיר את המאפיינים של המחלה בשביל להצביע על הסיכונים. כאן צריך להפריד בין סוגים שונים של אנמיה אפלסטית ובין דרכי הטיפול הרלוונטיות.

ההבדל העיקרי הוא בין הסוג הראשון שהוא נרכש ונובע מנטילת תרופות או הרעלה אך אכן ניתן לטיפול, לבין הסוג הקשה שמוגדר "ראשוני" והוא גם קשה יותר לריפוי ואף עלול להוביל למוות. הסוג הקשה נגרם לעיתים עקב הפרעה במערכת החיסון של הגוף, מה שמכונה הפרעה אוטואימונית, שבה למרבה הצער תאי הדם הלבנים תוקפים את מח העצם ומונעים ממנו את התפקוד התקין. 

מבחינת אבחון של אנמיה ילדים ומבוגרים אמורים להראות פחות או יותר את אותם תסמינים. אם מגיעים למשל לבית חולים, צריך לשאול על עייפות ולהסתכל על חיוורון או על דימום שלא נפסק. כמו כן, יש לעקוב אחר מצבים שבהם קיים קושי חמור בנשימה. בכל מקרה, את המצב הרפואי של חוסר בדם אפשר לזהות יחסית בקלות על ידי בדיקת דם – אך בשביל לבחון באיזו מחלה בדיוק מדובר צריך לבצע ביופסיה של מח העצם וזה לוקח יותר זמן. 

דרכים לטיפול

הדרך שבה מטפלים בכל סוג של מחלה נקבעת לפי האבחון המקורי שלה. אם יודעים לדוגמא מה גרם למחלה כמו אנמיה אפלסטית ומגיעים למסקנה שהיא ניתנת לטיפול, הדרך הנפוצה תהיה מבוססת על הכלים הבאים:

  • מתן מנות דם
  • מנות טסיות
  • ממריצי ייצור של תאים השייכים למערכת החיסון ונקראים נויטרופילים

אם מדובר על מחלה שמופיעה יחד עם חום והחשד הוא לנוכחות של חיידק, ניתן לתת טיפול אנטיביוטי. במקרים של דימום שמצריך עירוי, יכול להיות שיהיה צורך לבצע אשפוז בבית חולים. בנוסף, יש אפשרות לנסות לטפל במחלה באמצעות ממריצי מח עצם או נוגדנים מסוג ATG. מטבע הדברים, הפתרון הגורף וגם המסובך ביותר הוא השתלת מח עצם. 

איך ניתן לקבל פיצוי כספי?

הדבר החשוב הוא לזכור שניתן לקבל פיצוי כספי בגין המחלה ולממש סוגים שונים של זכויות רפואיות מול המוסד לביטוח לאומי וגופי המדינה. מבחינה טכנית, מה שמפריד בין חולים לבין זכויות כאלה ופיצוי כספי גבוה היא השאלה האם מדובר על מחלה שמפריעה לתפקוד בבית ובעבודה, האם המחלה מונעת להתפרנס והאם היא דורשת השגחה צמודה. בכל אחת המשאלות הללו, רצוי להתייעץ עם איש מקצוע שמכיר את התחום של הזכויות ויודע כיצד לממש אותן. 

נגישות

סובל ממחלה או פציעה? ייתכן ומגיע לך כסף רב!
השאר פרטים לבדיקת זכאות

מעוניין להוציא תו נכה?

בדיקת זכאות ללא עלות! קבלו תשובה תוך 15 יום!